Σελίδες

Translate

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κοινη ανακοινωση τυπου ΠΕΜΕΝ & ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ & ΠΕΕΜΑΓΕΝ & Δ.Α.Σ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΠΕΜΕΝ                       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                  ΠΕΕΜΑΓΕΝ

 

  Δ.Α.Σ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

27  Γενάρη  2014


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Στην καπιταλιστική κρίση που εξελίσσεται, η όξυνση των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου καταγράφεται και στη ναυτιλία, τα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι ναυτεργάτες, οι ναυτιλιακοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι των νησιών, που βιώνουν καθημερινά, την καταπάτηση των ΣΣΕ, την απλήρωτη εργασία, την ένταση της ανεργίας και της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, την διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

Όσο θα παραμένει αυτή η πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που αυξάνει τα κέρδη του και δημιουργεί τις κρίσεις, διαρκώς θα χειροτερεύει η κατάσταση της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται και οι εξελίξεις μεταξύ  της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας Πειραιώς, καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες, ξιφουλκούν στα περί δανεισμών, χρεών και επιδοτήσεων.

Κεφάλαιο – Κυβέρνηση στην πράξη,  φορτώνουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους στις πλάτες των εργαζομένων, αδίστακτοι, ανάλγητοι, ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώνουν φόρους και άλλες υποχρεώσεις, τι στιγμή που είναι για μήνες απλήρωτοι, ζουν με την φοροεπιδρομή και την καθημερινή αγωνία στα χρέη που τους έχουν πνίξει.

Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκεται η πλειοψηφία των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των ναυτιλιακών υπαλλήλων, τα τραγικά αποτελέσματα αποτυπώνονται και στην αποσάθρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στην απομόνωση των νησιών, γιατί το “κοινωνικό αγαθό” για τους εργαζόμενους, μετατρέπεται για το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές σε κέρδος και μόνο κέρδος.

Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, Βιομήχανοι, Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, τρόικα, έχουν κοινό στόχο, την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, αυξάνοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, συνθλίβοντας το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η δήλωση  του υπουργού ναυτιλίας κ.Βαρβιτσιώτη ότι «εφόσον η ΣΣΕ δεν είναι σε ισχύ εφαρμόζεται η MLC (Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας)», που σημαίνει μισθοί και συνθήκες εργασίας στα κατώτερα διεθνή επίπεδα, εργασιακά “γκέτο” σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, έρμαιους στα πλοκάμια των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους ναυτιλιακούς υπαλλήλους, σε οργάνωση – συσπείρωση  δυνάμεων, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με την ενίσχυση των ταξικών  δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Να αναπτύξουμε αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

 

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • Δ.Α.Σ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ