Σελίδες

Translate

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ








ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Web site: http://das-naytiliakoi-toyristikoi.blogspot.gr
Email: das_nautiliakon_touristikon@yahoo.gr Τηλ: 6974969618 /6977627621
 
 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις ορέξεις των εφοπλιστών έρχεται να ικανοποιήσει ξανά η κυβέρνηση, με εντολή και της ΕΕ.

 

Καταργούν  τις ΣΣΕ για τους ναυτεργάτες στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία στην ημεδαπή και βάζουν σε εφαρμογή τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Επαναφέρουν επίσης το ν/σ "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις" που θα συζητηθεί στη βουλή μέσα στην εβδομάδα, και το οποίο προωθεί πρόσθετα κατασταλτικά μέτρα, με απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δηλαδή  καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, επιβάλλοντας ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάγιος στόχος των εφοπλιστών είναι να τελειώνουν μια και καλή με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ρίξουν τους μισθούς, να τσακίσουν όσα δικαιώματα είχαμε κατακτήσει, να αλωνίζει η εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο για τους υπάλληλους στην Ακτοπλοΐα όσο και τον Τουρισμό  και τα Ρυμουλκά δεν έχει υπογραφεί ΣΣΕ με τις εργοδοτικές  ενώσεις.

 

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας ναυτεργάτες στην απεργιακή μάχη που δίνουν από σήμερα 31 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα, στηρίζουμε τον αγώνα τους,  είναι και δικός μας!

 

Πειραιάς, 31 Μάρτη 2014