Σελίδες

Translate

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινά από σήμερα η παρακράτηση και των αναδρομικών

Φωτό ΑρχείουΦωτό Αρχείου
Από σήμερα Τετάρτη, με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη από το ΕΤΕΑ, οι 250.000 συνταξιούχοι, που έχουν υποστεί ήδη μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, θα έρθουν αντιμέτωποι και με την παρακράτηση των αναδρομικών, καθώς οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από τον περασμένο Ιούνη.
Σημειώνεται ότι η μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές αυτών των συνταξιούχων ανέρχεται στο 20%, ωστόσο σε ορισμένα ταμεία και ομάδες συνταξιούχων το «τσεκούρωμα» έφτασε και ξεπέρασε το 50%.
Η παρακράτηση των αναδρομικών κατανέμεται σε τρεις ομάδες συνταξιούχων, ανάλογα με τον μήνα που άρχισε η περικοπή. Για την πρώτη ομάδα, περίπου 67.000 συνταξιούχους, η παρακράτηση αφορά δύο μήνες, για 143.500 συνταξιούχους η παρακράτηση αφορά τρεις μήνες, ενώ ακόμα 38.000 «οφείλουν» αναδρομικά τεσσάρων μηνών.
Η αναδρομική παρακράτηση δεν θα ξεπερνά κάθε μήνα το 10% της επικουρικής σύνταξης, κάτι που σημαίνει ότι όσοι είδαν μεγάλες περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις θα έχουν παρακρατήσεις αναδρομικών για περίπου 8 με 10 δόσεις.
Όπως και να έχει, η ελάχιστη παρακράτηση έχει οριστεί στο ποσό των 50 ευρώ, επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες η περικοπή στην επικουρική σύνταξη του συνταξιούχου ήταν μεγάλη και το τελικό ποσό που απομένει είναι λίγο πάνω από 50 ευρώ, ο συνταξιούχος θα λαμβάνει μόλις λίγα ευρώ στο λογαριασμό του μέχρι να ολοκληρωθεί η παρακράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου