Σελίδες

Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Δ.Α.Σ για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Web site: http://das-naytiliakoi-toyristikoi.blogspot.gr
Τηλ. 6974969618 /6977627621

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην  24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη                και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
στον Πειραιά 10:30π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι πύλης Ε8),
στην Αθήνα 10:30π.μ. στην Ομόνοια.     
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι,
τώρα να αποτρέψουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα, να αποκρούσουμε την επίθεση που εξαπολύουν Κυβέρνηση- ΕΕ- Τρόικα για λογαριασμό των εργοδοτών.
Ετοιμάζονται να σφίξουν κι άλλο τη μέγγενη στο λαιμό μας, για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Έρχονται νέα χειρότερα μέτρα που θα προστεθούν στα παλιά που ολοκληρώνονται.
·      Καταργούν τις αποζημιώσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, καταργούν την Κυριακή Αργία. Ετοιμάζουν νέες δραστικές περικοπές σε κύριες συντάξεις και κατάργηση των επικουρικών. Παράλληλα καθυστερείται η πληρωμή των δεδουλευμένων, εντατικοποιείται η εργασία, το ωράριο δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά ενώ οι υπερωρίες δεν πληρώνονται.
·      Μέσω και του νέου κρατικού προϋπολογισμού νέο τσεκούρι μπαίνει σε ότι είχε απομείνει από τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια. Βάζουν λουκέτο σε Νοσοκομεία και απολύουν τους εργαζόμενους. Ενώ την ίδια ώρα ο λαός πρέπει να πληρώσει 5€ για εξέταση, 25€ για νοσηλεία.
·      Συνεχίζουν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, κλείνουν σχολεία, απολύουν δάσκαλους-καθηγητές, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, στοιβάζουν τα παιδιά μας σε πολυπληθείς τάξεις.
·      Μονιμοποιούν τα χαράτσια, ετοιμάζουν νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στα ΜΜΜ. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία.
·      Ξεπουλάνε δημόσιες υποδομές (αμυντική βιομηχανία, σιδηρόδρομους, λιμάνια) για να θησαυρίζουν παραπέρα τα μονοπώλια.
Στις 6 του Νοέμβρη απαιτείται ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ,
να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας, να πιστέψουμε στο δίκιο μας !
Η κατάσταση στον κλάδο μας γίνεται όλο και πιο εκρηκτική. Το χτύπημα των ΣΣΕ συνεχίζεται ενώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη και επιζήμια για τους εργαζόμενους είναι η στάση της πλειοψηφίας στο ΔΣ του Σωματείου, η παράταξη Ενιαίο ΠΑΣΕΝΤ, που αποτελείται από την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ)- ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ). Αρνούνται τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του σωματείου.
Μας έλεγαν ότι προκειμένου να σώσουν τις Συμβάσεις, χρειάζεται να διαλέξουμε το μικρότερο κακό. Προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα να υπογράψει το Σωματείο μειώσεις στους μισθούς και τα επιδόματα για να μη ζητήσουν οι εργοδότες παραπάνω. Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εργοδότες όχι μόνο δεν βάλανε φρένο, αντίθετα, οι συνεχείς υποχωρήσεις του Ενιαίου ΠΑΣΕΝΤ τους άνοιξαν την όρεξη: Τα μέλη της ΔΝΕ ετοιμάζονται να καταγγείλουν τη ΣΣΕ στον κλάδο και να ρίξουν τους μισθούς μέχρι και τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ, στην Ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα η Hellenic Seaways απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση έως 30% και απέλυσε όσους δεν υπόγραψαν. Ενώ καθημερινά στο σύνολο του κλάδου, απολύονται συνάδελφοι με συγκροτημένα δικαιώματα για να πάρουν τη θέση τους νέοι, είτε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για 5μηνη ανασφάλιστη εργασία και μισθό πείνας, είτε με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ δηλαδή 586 ευρώ μεικτά.
Μικρές εταιρείες κλείνουν είτε εξαγοράζονται από άλλες μεγαλύτερες, αυτές τις εταιρείες τις έκλεισαν οι αγώνες των εργαζομένων, όπως μας λένε; Η’ το κυνήγι του καπιταλιστή για μεγαλύτερο κέρδος σε άλλη χώρα ή σε άλλη δραστηριότητα; Η’ και ακόμα σε περιπτώσεις που κάποιοι επιλέγουν να πτωχεύσουν την επιχείρηση τους σημαίνει ότι πτωχεύουν κι οι ίδιοι στην προσωπική τους περιουσία; Την  ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για την αύξηση της τουριστικής κίνησης (1,5 εκ επιπλέον τουρίστες) και τη προσφορά του ελληνικού εφοπλισμού (το εφοπλιστικό κεφάλαιο, στο πρώτο εξάμηνο του 2013, επένδυσε 6,5 δισ. δολάρια σε ναυπηγήσεις πλοίων).  
Είναι ανάγκη να βάλουμε στην άκρη αυτές τις λογικές και όσους τις προωθούν. Οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό δεν θα σταματήσουν αν δεν τσακίσουν μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, δεν θα χορτάσουν όσες φοροαπαλλαγές και να τους χαρίσουν Κυβέρνηση-ΕΕ-Τρόικα.
Αυτά τα μέτρα, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και το φως στο τούνελ που μας  υπόσχονται και καλούνε να κάνουμε θυσίες. Αξίζει θυσίες αυτή η προοπτική;;;
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, όλους τους νέους που εργάζονται με επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όλους τους εργαζόμενους που μένουν μήνες απλήρωτοι, όσους έχουν απολυθεί και παραμένουν ακόμα άνεργοι: Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να υψώσουμε το ανάστημα μας στις 6 του Νοέμβρη, να πάρουμε ατομική και συλλογική για ευθύνη για να πετύχει η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. 
Μαζί θα σπάσουμε , εργοδοτική τρομοκρατία, απογοήτευση.                     Κανείς μόνος του δεν βρήκε λύση.

Καμία λύση δεν θα έρθει όσο ο λαός είναι στη γωνία, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουμε την ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας. Σε κάθε γραφείο, κάθε εταιρεία να φτιάξουμε επιτροπή αγώνα, να εμπιστευθούμε τη ΔΑΣ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο. Να  δώσουμε απάντηση στην τρομοκρατία που σπέρνουν οι εργοδότες με την αποφασιστική μας οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Μόνη λύση και προοπτική σήμερα για τους εργαζόμενους είναι να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία,  ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν. Μια συμμαχία που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, βάλει μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.   
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ . ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ                                
Πειραιάς, Οκτώβρης 2013