Σελίδες

Translate

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Α.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον η καθυστέρηση δεδουλευμένων στον κλάδο.  Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αποτελεί η επιχείρηση «BOUTROS TOURS»  όπου ο εργοδότης,  Ιμάντ Μπούτρος, έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους  για μήνες.

Το περιστατικό κατήγγειλε στη ΔΑΣ,  μία συνάδελφος  που εργάζεται πάνω από δέκα χρόνια στην επιχείρηση και στην οποία οφείλονται δεδουλευμένα από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και σήμερα, όπως επίσης υπόλοιπο αδείας από πέρσι και το επίδομα αδείας για το 2013.

Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων για ένα τόσο μεγάλο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα, η συνάδελφος να μη μπορεί  να αντεπεξέλθει στις βασικές καθημερινές της ανάγκες,  και να οφείλει ενοίκια στον ιδιοκτήτη της κατοικίας που νοικιάζει. Τον Σεπτέμβριο ήρθε αντιμέτωπη με εξώδικο έξωσης από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας.


Όταν γνωστοποίησε την έξωση στον εργοδότη και ζήτησε εντόνως την καταβολή των δεδουλευμένων της, ο κ. Ιμάντ Μπούτρος όχι μόνο δεν της κατέβαλλε τους μισθούς 11 μηνών που τις οφείλει αλλά της μετέτρεψε τη σύμβαση από πενθήμερης εργασίας σε εκ περιτροπής εργασία με 1 εργάσιμη  μέρα την εβδομάδα.

Η συνάδελφος έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων. Ύστερα και από παρέμβαση της ΔΑΣ, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας έδωσε προθεσμία μέχρι τέλος Οκτώβρη για την καταβολή μέρους του ποσού των οφειλόμενων ενοικίων.

Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και λοιπών οφειλών της επιχείρησης «BOUTROS TOURS» στην συνάδελφο μας και την μετατροπή της σύμβασης της σε πενθήμερης εργασίας όπως ακριβώς ήταν τόσα χρόνια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών την Τρίτη 29/10/2013 στις 14:00 το μεσημέρι στα γραφεία της επιχείρησης «BOUTROS TOURS»  όπου θα απαιτήσουμε από τον εργοδότη τα παραπάνω. 


Συμμετέχουμε στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 10:30 στην πλ. Καραϊσκάκη και στην Αθήνα στις 10:30 στην Ομόνοια.