Σελίδες

Translate

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ





ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δ.Α.Σ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Web site: http://das-naytiliakoi-toyristikoi.blogspot.gr


 



 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εργοδότες και κυβέρνηση πανηγυρίζουν για τον πρωτεύοντα ρόλο της ελληνόκτητης ναυτιλίας διεθνώς. Εν μέσω κρίσης οι έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν 18,1 δις δολάρια σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων. Ενώ τα ναυπηγεία της χώρας βρίσκονται σε ρότα συρρίκνωσης και διάλυσης, παρήγγειλαν 319 νέα πλοία σε ναυπηγεία άλλων χωρών, από 114 το 2012.  Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές   απολαμβάνουν τα προνόμια της μείωσης της τιμής του καυσίμου, αποδρομολόγησης πλοίων από μη «αποδοτικές» γραμμές του νησιωτικού συμπλέγματος, κ.α.

Ποια είναι όμως η κατάσταση για τους εργαζόμενους στις ναυτιλιακές;

Πως μεταφράζεται αυτή η ανάπτυξη στη ναυτιλία για εμάς;




Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους εργαζόμενους στις ακτοπλοϊκές εταιρείες  που κατοχύρωνε και καθόριζε τους μισθούς, το ωράριο, τις άδειες, τα επιδόματα, τις αποζημιώσεις, τις αργίες, έχει λήξει. Οι εργαζόμενοι στις ακτοπλοϊκές αντιμετωπίζουν προβλήματα απολύσεων, απλήρωτης εργασίας (NEL,ΑΝΕΚ), ατομικών Συμβάσεων Εργασίας (HSW).  Ταυτόχρονα έχει γίνει γνωστή η επιθυμία από τα μέλη της Δ.Ν.Ε. να καταγγείλουν τη Σ.Σ.Ε., λίγους μήνες πριν τη λήξη της. Βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών είναι η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΠΑΣΕΝΤ μπροστά στις δραματικές εξελίξεις στον κλάδο και το μείζων θέμα των Σ.Σ.Ε.


Η παράταξη του Ενιαίου ΠΑΣΕΝΤ (στηρίζεται από τις παρατάξεις της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣOΚ)) δεν βγάζει άχνα για την συγκεκριμένη κατάσταση, αρνείται συνεχώς την πρόταση μας για Γενική Συνέλευση, για οργάνωση και πάλη όλων των εργαζόμενων στον κλάδο απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών.  Βγάζουν κορώνες ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ρητορεύουν ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα αλλά με τις πράξεις τους βάζουν πλάτη για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα στους χώρους δουλειάς.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
μπορούμε να τους σταματήσουμε, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες – κυβέρνηση – ΕΕ! Έχουμε τη δύναμη γιατί χωρίς εμάς καμιά επιχείρηση δε μπορεί να δουλέψει.

 

Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών – Τουριστικών υπαλλήλων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, όλους τους νέους που εργάζονται με επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όλους τους εργαζόμενους που μένουν μήνες απλήρωτοι, όσους έχουν απολυθεί και παραμένουν ακόμα άνεργοι. Καλούμε σε σύσκεψη την Κυριακή,   9/2,στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση 19) για να συζητήσουμε τα προβλήματα στον κλάδο, να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε την πάλη μας.


Διεκδικούμε :

· Υπογραφή ΣΣΕ, χωρίς μειώσεις, τουλάχιστον στα επίπεδα της προηγούμενης για όλους

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

· Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Πειραιάς, Φεβρουάριος 2014