Σελίδες

Translate

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Καταδίκη συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Μετά από μήνυση αστυνομικού για «συκοφαντική δυσφήμιση»
Τη δικαστική απόφαση, που προστέθηκε την περασμένη Τρίτη στις καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια σε συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους, στα πρότυπα του δόγματος «νόμος και τάξη», καταγγέλλει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, με αναστολή, μετά από μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος του σωματείου Αστυνομικών Ρόδου. Συγκεκριμένα, η μήνυση είχε κατατεθεί μετά από κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ του νησιού, το Νοέμβρη του 2013, στο νοσοκομείο, ενάντια στο 5ευρω «χαράτσι».
Οπως εξηγεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τόσο η μήνυση όσο και η καταδικαστική απόφαση αποτελούν «συνέχεια της παρακολούθησης της Ασφάλειας Ρόδου (...) των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ προκειμένου η κυβέρνηση και οι διωκτικοί μηχανισμοί να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου». Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα έντονη όχι μόνο στη συγκεκριμένη κινητοποίηση αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, προκαλώντας την καταγγελία των συνδικαλιστών. Με αφορμή μια τέτοια καταγγελία κατατέθηκε η μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση».
«Φαίνεται ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι η επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή - καταδίκη και έχει αποδέκτη όχι το συνάδελφο που καταδικάστηκε αλλά το σύνολο των συναδέλφων», σημειώνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ξεκαθαρίζει πως η προσπάθεια τρομοκράτησης δε θα περάσει: «Ισα - ίσα που οι καταδικαστικές αποφάσεις μιας εξουσίας και μιας οικονομίας που καταδίκασε 1,5 εκατομμύριο εργάτες και αυτοαπασχολούμενους στη μόνιμη ανεργία και εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους και ανασφάλιστους σφίγγοντας κάθε μέρα τη θηλιά στο λαιμό της κάθε λαϊκής οικογένειας και αφήνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και την εξουσία του, μας πεισμώνουν και μας δείχνουν ότι σωστά βαδίζουμε». Τέλος, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν «τα Σωματεία και τους συλλογικούς φορείς και τους εργαζόμενους στην περιοχή να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε τέτοιες πρακτικές σε βάρος συνδικαλιστών και λαϊκών αγωνιστών και να καταγγείλουν την ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων», καθώς και τους εργαζόμενους «να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σωματεία τους, να δυναμώσουν την ενότητά τους και με τους ταξικούς αγώνες, να τσακίσουν κάθε μηχανισμό του βάρβαρου συστήματος που σαπίζει και κάνει τη ζωή μας μαρτύριο».