Σελίδες

Translate

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση για απεργία στις 10 Νοέμβρη κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ

Πρόταση για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10 Νοέμβρη και κλιμάκωση στη συνέχεια, με το αγωνιστικό πλαίσιο των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων που έχει τεθεί πλατιά για συζήτηση μέσα στην εργατική τάξη και που ήδη συνυπογράφεται από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατέθεσε χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ η παράταξη της ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
Απέναντι σε αυτήν την αναγκαία και σημαντική πρωτοβουλία από τις ταξικές δυνάμεις, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση - ΜΕΤΑ και τμήμα του ΕΜΕΙΣ, «Νέα Πορεία») κατέφυγε σε υπεκφυγές, δεν συμφώνησε για την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 10 Νοέμβρη και παρέπεμψε σε συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ στο τέλος του μήνα, η οποία θα αποφασίσει γενικά για απεργία μέσα στο Νοέμβρη.
Η κοινή λίγο - πολύ στάση των τεσσάρων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην ΕΕ της ΓΣΕΕ απέναντι στην πρόταση της ΔΑΣ γίνεται σε μια στιγμή που είναι «επί θύραις» η νέα επίθεση στα Εργασιακά και ενώ την επόμενη βδομάδα αρχίζει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο γι' αυτό το θέμα, στη βάση του αντεργατικού πορίσματος της Επιτροπής των «ειδικών».
Σημειώνεται, επίσης, ότι σε άλλες περιπτώσεις, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όταν απαιτούνταν άμεση απάντηση σε αντεργατικά μέτρα επικαλούνταν το μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της για να προετοιμάσει τάχα μια απεργιακή κινητοποίηση. Χτες, που προτάθηκε πανελλαδική, πανεργατική απεργία με ορίζοντα έναν μήνα, η ίδια αυτή πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση. Με αυτόν τον τρόπο, ροκανίζει το χρόνο, τρενάρει την απόφαση για προκήρυξη απεργίας και την παραπέμπει στο τέλος του μήνα, ενώ ήδη κυβέρνηση και κουαρτέτο ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισαν τα στελέχη της ΔΑΣ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα που συντονίζονται με το αγωνιστικό πλαίσιο των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων με αιχμή τις ΣΣΕ,δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, καθώς ήδη έχει οριστεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 17 Οκτώβρη, ενώ σε κλάδους και επιχειρήσεις ετοιμάζονται κινητοποιήσεις. Κάλεσαν, τέλος, τα σωματεία να στηρίξουν το κείμενο που ήδη έχει υπογραφεί από 435 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις, με στόχο να φτάσει η εργατική τάξη στην απεργία μέσα από όσο γίνεται περισσότερες κινητοποιήσεις και με το μεγαλύτερο βαθμό συσπείρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου