Σελίδες

Translate

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

«Πανηγυρισμοί» της κυβέρνησης με φόντο τα χιλιάδες αποκλεισμένα παιδιά


Συνέντευξη Τύπου χτες τριών υπουργών της κυβέρνησης, που ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να προβάλλουν τη ...θετική πλευρά της υπόθεσης
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΓΕ για τους παιδικούς σταθμούς
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΓΕ για τους παιδικούς σταθμούς
Να μεταφερθούν όλα τα «θετικά» του νέου συστήματος που εισήγαγε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», δηλαδή τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών σε σταθμούς, ζήτησαν χτες από τους δημοσιογράφους, με συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Οικονομίας, Α. Χαρίτσης, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος.
Εντελώς προκλητικοί και χωρίς ίχνος ντροπής, οι υπουργοί ζήτησαν να μεταφερθούν τα θετικά ενός προγράμματος από το οποίο - με σημαντικό μερίδιο ευθύνης της κυβέρνησης - άφησε εκτός παιδικών σταθμών περίπου 38.000 παιδιά, «έσπρωξε» τους γονείς να επιλέξουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αφαίρεσε το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση χιλιάδες οικογένειες λόγω όρων και προϋποθέσεων και άφησε περιοχές και δήμους χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς και δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση εμφανίστηκε θριαμβολογώντας για τις ...επιδόσεις της, προτάσσοντας τις 84.800 θέσεις παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και που με τη δεύτερη κατανομή θα αγγίξουν τις 93.000. Αρνητικά αξιοσημείωτη ήταν και η στάση του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος συμμετείχε και αυτός στο πανηγυρικό κλίμα, αν και πριν από μερικές μέρες σημείωνε πως πρέπει να δοθούν άμεσα 250 εκατ. ευρώ, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.
Ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις ελλείψεις δομών που υπάρχουν σε δήμους. Συγκεκριμένα, είπε πως υπάρχουν δομές ΚΔΑΠ μόνο σε 120 δήμους και αντίστοιχες ΚΔΑΠ - ΜΕΑ σε περίπου 40 - 50. Ετσι, ερευνώνται οι δυνατότητες ώστε να διευρυνθεί το πεδίο στις παραπάνω αλλά και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Παράλληλα, αφήνοντας στην άκρη την πίεση που ζουν οι λαϊκές οικογένειες τώρα, ανέφερε πως το Σεπτέμβρη του 2017 θα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα. Μάλιστα, σημείωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου, θα αναλυθούν τα ποσοτικά στοιχεία από την ΕΕΤΤΑ και να δουν σε κάθε πόλη τι δομές λείπουν. Ενα κενό που όπως είπε «αυτό το κράτος παραλάβαμε» και όπως συμπλήρωσε ο Α. Χαρίτσης, «αυτό το κενό ερχόμαστε να θεραπεύσουμε».
Από την πλευρά της, η Θ. Φωτίου αναφέρθηκε στην ευχαρίστησή της που όσα παιδιά αιτήθηκαν από ΑΜΕΑ, ικανοποιήθηκαν και τόνισε πως «έχουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας. Να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο αυτή την κατάσταση για να βγούμε γρήγορα και από την κρίση αλλά κυρίως μέχρι εκείνη τη στιγμή για να μπορούν τα παιδιά να μη μένουν στεναχωρημένα μέσα σε σπίτια που έχουν ανεργία, σε σπίτια που είναι στεναχωρημένα». Τέλος, άφησε για το μέλλον την ίδρυση νέων δομών σε περιοχές που δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου