Σελίδες

Translate

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Από τις 6 το πρωί ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών

24ωρη πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη
Από τις 6 το πρωί σήμερα Παρασκευή 2 Δεκέμβρη ξεκίνησε η 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων των ναυτεργατών, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 6 π.μ., με προοπτική κλιμάκωσης.  
Η καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία με δεμένα τα καράβια στα λιμάνια της χώρας στις 24 Νοέμβρη, η απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα με 48ωρη απεργία στις 2-4 Δεκέμβρη, καθώς και η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη αποτελεί την απάντηση του κλάδου των ναυτεργατών στην αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, τη κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, το κεφάλαιο.
Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝ με ανακοίνωση καλούν τους ναυτεργάτες να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της μάχης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας σε όλα τα καράβια. Παράλληλα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν από τις 5.30 το πρωί της Παρασκευής  προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.
Καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, σε μαζική - μαχητική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις και τα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ δεν αφήνουν τίποτε όρθιο!
Τα «προαπαιτούμενα» της «αξιολόγησης» περιλαμβάνουν:
- Τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, όπως και τα σχέδια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020, επιβεβαιώνοντας ότι οι προβλέψεις για επιστροφή σε ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης περιλαμβάνουν και προϋποθέτουν τη μονιμοποίηση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, της φοροληστείας σε βάρος των ναυτεργατών γενικότερα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
- Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αντικατάσταση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με τις Επιχειρησιακές, την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
- Η φορολόγηση των ναυτεργατών να γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αντιλαϊκού νόμου 4387/2016, δηλαδή να φορολογείται το εισόδημά τους στο 45%, το οποίο, αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 9%, εκτινάσσεται συνολικά στο 54%!
- Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές με το νόμο 27/1975 απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια που καρπώνονται από το αστικό κράτος και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας και συγκεκριμένα: «Οι πλοιοκτήτες ή σε περίπτωση που το πλοίο ανήκει σε ημεδαπή ή αλλοδαπή εταιρεία οποιουδήποτε τύπου, οι μέτοχοι και οι εταίροι αυτής απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρο για το εισόδημα που προέρχεται από τα κέρδη της εκμεταλλεύσεως του πλοίου»! Ο νόμος 27/1975 είναι συνδεδεμένος με το ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή πρόκειται για μηχανισμό που λειτουργεί ως πλυντήριο για τεράστια δισεκατομμύρια δολάρια αφορολόγητα ποσά, αμύθητα κέρδη για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που με θράσος από το πολιτικό τους προσωπικό προβάλλεται ως «επιχειρηματικό δαιμόνιο των εφοπλιστών»!
Η κρατική χρηματοδότηση των εφοπλιστών μόνο για τις λεγόμενες άγονες γραμμές ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ για το 2017, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στη φαρέτρα κυβέρνησης - κουαρτέτου είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Η εκ περιτροπής απασχόληση και η ανακύκλωση της ανεργίας. Συνολικά νέα μείωση των σημερινών μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους.
Νέος αντεργατικός νόμος για την επαναφορά του αντιδραστικού «Lock Out» και τον περιορισμό στο δικαίωμα στην απεργία και της συνδικαλιστικής δράσης.
Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ τονίζουν ότι η μαζική - μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στις αγωνιστικές εργατικές κινητοποιήσεις, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ και την έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αποτελούν παρακαταθήκη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Απαιτούν δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Διεκδικούν:
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ.
  • Κάλυψη των απωλειών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Κέρκυρα

Από την απεργιακή πορεία των ναυτεργατών στην ΚέρκυραΑπό την απεργιακή πορεία των ναυτεργατών στην Κέρκυρα
Πρώτη μέρα της απεργίας των ναυτεργατών και η συμμετοχή των ναυτεργατών της Κέρκυρας ήταν καθολική. Δεν έλυσε κάβος στα καράβια.
Στη γενική συνέλευση που έγινε ήταν μαζική η συμμετοχή εκφράστηκε αγωνιστική διάθεση για την κλιμάκωση της απεργίας.
Στη γενική συνέλευση έγινε συζήτηση τόσο για τα γενικά προβλήματα που τους απασχολούν με αιχμή τα νέα μέτρα για την φορολογία τους, τις ΣΣΑ όσο και για τα ειδικά προβλήματα όπως είναι η καθυστέρηση τους στην Ηγουμενίτσα καθώς και το 12ωρο που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Μετά τη συνέλευση έκαναν πορεία στο λιμάνι και στην παραλιακή του λιμανιού. Νέα Γενική Συνέλευση θα γίνει τη Δευτέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου