Σελίδες

Translate

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Μαζική κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά - Στο κενό η προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, έξω από το πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί οι ναυτεργάτες που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για όγδοη συνεχόμενη μέρα.
Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων κατήγγειλαν τις προσπάθειες να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός, με τη συμμετοχή των λιμενικών αρχών. Όπως κατήγγειλαν, στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας οι λιμενικές αρχές έλυσαν οι ίδιες τους κάβους πλοίων προκειμένου να αποπλεύσουν ακόμα και χωρίς επιβάτες και φορτίο, ενώ αρνήθηκαν σε κλιμάκιο των απεργών να μπουν στα πλοία για να συζητήσουν με τα πληρώματα.
Φυσικό επακόλουθο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, τη χρησιμοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και της καταστολής. Υπενθύμισε τα αιτήματα των ναυτεργατών που απαιτούν να καταργηθεί ο νόμος-«λαιμητόμος» για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όπως τόνισε, ο αγώνας, στον οποίο συμμετέχουν μαζικά τα πληρώματα, πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή, μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των ναυτεργατών κατευθύνθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. «Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν μας τα χάρισε κανείς, τα κατακτήσαμε με αίμα», τόνισε ο Σ. Τσιμπόγλου.
Επιπλέον αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του Ευ. Τσακαλώτου ότι δεν θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών. «Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά» δηλώνουν οι ναυτεργάτες.
Στο μεταξύ, τα πληρώματα συνεχίζουν να περιφρουρούν την απεργία στους καταπέλτες των πλοίων, η οποία συνεχίζεται μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Δεκέμβρη.

Συμπαράσταση από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες σωματείων και ομοσπονδιών από μια σειρά κλάδους, στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση και εφοπλιστές ότι η προσπάθειά τους να στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια στους ναυτεργάτες, για να υπονομεύσουν τον αγώνα τους, θα πέσει στο κενό.
«Όχι στη φοροληστεία των ναυτεργατών - ΣΣΕ - Κοινωνική Ασφάλιση»τα αιτήματα της απεργίας που συνόψισαν στο πανό τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΣ – ΝΑΤ καιΠΕΕΜΑΓΕΝ.
Στο πλευρό των ναυτεργατών βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων σεΦάρμακοΤύπο – Χαρτί και Οικοδόμων, η Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, τα Σωματεία Οικοδόμων,ΜετάλλουΟΤΑ, Καθαριστριών Πειραιά, το ΣΕΤΗΠ και η Ένωση Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου