Σελίδες

Translate

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Συνεχίζουν την απεργία - Συγκέντρωση την Τετάρτη στα δικαστήρια

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ»
Φωτό αρχείου
Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιούνη,  που προκήρυξε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» στην ΒΙΠΕ Οινοφύτων, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 12 Ιούνη.
Παράλληλα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιούνη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του ξυλοδαρμού εργαζόμενου από την εργοδοσία.
Οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μετανάστες από το Πακιστάν, βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην τρομοκρατία του εργοδότη και διεκδικώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους που απολύθηκε πρόσφατα, παλεύοντας για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής.
«Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία, όχι στις απολύσεις». Με το σύνθημα αυτό στο πανό της η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, βρίσκεται καθημερινά έξω από το εργοστάσιο που παράγει και εμπορεύεται πλαστικές σακούλες στη βιομηχανική περιοχή του Αυλώνα.
Στο μεταξύ, η εργοδοσία επιστρατεύει και την απεργοσπασία για να κάμψει την απεργία. Τις τελευταίες μέρες έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων, ενώ συνεχίζεται η απεργία. Στόχος της είναι να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό κόντρα στον αγώνα των εργαζομένων. Το Σωματείο καταγγέλλει την πρακτική της εργοδοσίας η οποία παραβιάζει ακόμα και την ισχύουσα νομοθεσία. Την πρακτική αυτή κατήγγειλε το σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας και ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου