Σελίδες

Translate

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Καταγγέλλουν την επίθεση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο ΠΑΜΕ και στο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Την αήθη επίθεση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών απέναντι στο ΠΑΜΕ και στο ναυτεργατικό Σωματείο «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θ. Βενιάμης χαρακτηρίζει τον «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Σωματείο - σφραγίδα.
«Αποτελεί πρόκληση να μιλάει ο πρόεδρος της ΕΕΕ για το πως θα οργανώνονται και θα αγωνίζονται οι ναυτεργάτες, ανοίγει δρόμο με τη συμμετοχή της κυβέρνησης στις διεργασίες σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αποκαλεί σφραγίδα το σωματείο “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” που συντάσσεται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι μηχανοδηγοί, οι ναυτεργάτες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, οι ταξικές δυνάμεις αγωνίζονται για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων», σημειώνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία.
Παράλληλα τα ναυτεργατικά Σωματεία απαιτούν «για άλλη μια φορά την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία να καταθέσουν ολοκληρωμένα τις θέσεις τους για ΣΣΕ - κοινωνική ασφάλιση και την λήψη αποφάσεων για απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις».
Όπως σημειώνουν «Εφοπλιστές - κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία της ΠΝΟ με την στάση τους διατηρούν και ενισχύουν τις συνθήκες γαλέρας, υπερασπίζονται το καταστατικό της ΠΝΟ, τα 10 από τα 13 σωματεία παρότι δεν υπάρχουν 13 ειδικότητες στα πλοία για να διατηρούνται σωματεία σφραγίδες στην υπηρεσία των εφοπλιστικών συμφερόντων. Να συναινούν με ITF, ETF και να διατηρούν το άθλιο καθεστώς υπογράφοντας συμβάσεις με τους εφοπλιστές ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών να μην έχουν ΣΣΕ - κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, του ελέγχου και της λογοδοσίας. Από αυτό το βρώμικο αλισβερίσι μόνο από τα πλοία με ξένη σημαία η ΠΝΟ για το 2016 είχε έσοδα 3.798.889,61 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου