Σελίδες

Translate

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη


Στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ. το συλλαλητήριο της Αθήνας - Την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
Σε ρυθμούς προετοιμασίας των συλλαλητηρίων που οργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κινούνται συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.
Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που απηύθυνε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ετοιμάζουν αγωνιστική απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα: Απάντηση σε όσα ήδη ματώνουν το λαό και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, τη μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στα ματωμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «οι "εκκρεμότητες" της 3ης "αξιολόγησης" έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα Εργασιακά, με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες».
Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, τα ταξικά συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να αντιπαραθέσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους για τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κάλυψη των απωλειών, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ξήλωμα όλου του αντεργατικού πλαισίου, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.
Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Παράλληλα, προστίθενται νέα καλέσματα για κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη και σε άλλες πόλεις:
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει κινητοποίηση, στις 6.30 μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του.
Στην Κέρκυρα, σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο.
Επίσης, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο με αντίστοιχο περιεχόμενο την Πέμπτη 2/11 στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.
Ξεχωριστός κρίκος στην αλυσίδα πολύμορφων κινητοποιήσεων
Τα ταξικά συνδικάτα προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη ως έναν ξεχωριστό κρίκο στην πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα που αναπτύσσουν όλο αυτό το διάστημα σε χώρους δουλειάς, κλάδους και περιοχές της χώρας.
Σε μια σειρά περιοχές, από την Κρήτη μέχρι την Ηπειρο, τα σωματεία και οι φορείς κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται με αφορμή τα «αναπτυξιακά συνέδρια» που οργανώνει η κυβέρνηση.Αποκαλύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο της «δίκαιης ανάπτυξης», προετοιμάζουν για τις 9 Νοέμβρη νέα μαζική απάντηση των εργαζομένων και του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική.
Την ίδια ώρα, απλώνεται και ριζώνει όλο και περισσότερο η δράση που έχουν αναλάβει συνδικαλιστικές οργανώσεις και Λαϊκές Επιτροπές ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, με κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία, συγκρότηση Επιτροπών για την οργάνωση της πάλης.
Αντίστοιχα, τα ταξικά σωματεία συνδυάζουν το κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη με την καθημερινή δράση ενάντια στις απολύσεις, στα επιχειρηματικά παιχνίδια που πετούν εργαζόμενους στην ανεργία, ενάντια στην απληρωσιά.Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Πρακτορεία, οι αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις στο Φάρμακο κ.ά.
Το κάλεσμα για τις 9 Νοέμβρη συνδυάζεται και με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις συνδικάτων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, όπως σε μεγάλα εργοτάξια («Αστέρας» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ κ.ά.), στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στον ΟΤΕ.
Τέλος, τα συλλαλητήρια θα παραδώσουν τη σκυτάλη στην προετοιμασία για κλιμάκωση της απάντησης των εργαζομένων και με απεργία, μπροστά στην επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και κυρίως στο δικαίωμα στην απεργία. Σχετικό κάλεσμα, εκτός από το ΠΑΜΕ, έχουν απευθύνει και εννέα Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται καθημερινά σε συνελεύσεις, συνεδριάσεις και συσκέψεις σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου