Σελίδες

Translate

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Παρέμβαση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά  σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ  – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με την συμμετοχή ναυτεργατών και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η Ταβουλάρη Γ. από την ομοσπονδία Φαρμάκου, ο Παπαγεωργίου Ν. από την ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, ο Οικονόμου Θ. από την ομοσπονδία  Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Στην παρέμβαση τους υπογράμμισαν την επίθεση του κεφαλαίου στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση με ανάπτυξη της ταξικής πάλης.
Κατήγγειλαν τις εκφυλιστικές νόθες, διαβλητές, διαδικασίες, που συνεχίζουν και διατηρούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ και ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται την 1η Νοέμβρη και του 29ουΠαν-ναυτικού Συνεδρίου στις 23 – 24 Νοέμβρη.
Για ακόμα μια φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού επιχειρούν να συνεχιστεί η ίδια  κατάσταση που σημαδεύει τις εξελίξεις στην ΠΝΟ για πολλά χρόνια, τη διαμόρφωση ενός νόθου συνεδριακού σώματος, που θα προσπαθήσει να πάρει αποφάσεις, που δεν υπηρετούν τα ναυτεργατικά συμφέροντα και έχουν το στίγμα της στήριξης της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Καλούμε τους ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση ότι μέσα από την οργανωμένη πάλη θα ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στα ναυτεργατικά σωματεία, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, την ανασύνταξη του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με ανάπτυξη αγώνων για το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ    Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου