Σελίδες

Translate

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Καμία ανοχή στα σωματεία-μαϊμού. Τα Σωματεία εργαλεία στα χέρια των εργαζομένων

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
«Καμία ανοχή στα σωματεία - μαϊμού. Τα Σωματεία εργαλεία στα χέρια των εργαζομένων», τονίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με αφορμή όπως αναφέρει, «την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών-παρωδία σε ένα διασπαστικό σωματείο-μαϊμού με την επωνυμία "Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης". Σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε κατά απαίτηση των αφεντικών στο Εμπόριο και με μακρύ χέρι της εργοδοσίας τους Βοργιά - Καραγεωργόπουλο, οι οποίοι επιστράτευσαν ανθρώπους που καμιά σχέση δεν έχουν με τον κλάδο».
Η ΕΙΥΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Επιβεβαιώθηκε ότι η πρώην πρόεδρος και πιθανά νυν δεν είναι εργαζόμενη!
Οι δυνάμεις της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλοι συνδικαλιστές από σωματεία έδωσαν αυτές τις μέρες μια μάχη, για να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις μπορούν να περάσουν αμαχητί. 
Αντιμετωπίσαμε μια εχθρική στάση από τους δικηγόρους που δεν επέτρεπαν σε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ να ενημερωθούν, ούτε καν για την πορεία των αρχαιρεσιών. Ανταπεξήλθαμε ακόμη στις στημένες προβοκάτσιες και εντάσεις, που στόχο είχαν να παρουσιάσουν μια εικόνα τραμπούκων στις δυνάμεις μας.
Όμως δεν τους πέρασε. 
Όσο και αν προσπάθησαν οι μεγαλέμποροι του Ηρακλείου να "βοηθήσουν" τα δικά τους παιδιά, οι εμποροϋπάλληλοι τους γύρισαν την πλάτη! 
Αποκαλύφθηκε, επίσης, ο στενός δεσμός του Βοργιά (πρόεδρο του ΕΚΗ) με τη γνωστή ομάδα εργατοπατέρων της ΟΙΥΕ, με επικεφαλής τον γνωστό εργοδότη - κάτοχο 4 εταιρειών Καραγεωργόπουλο, που πρόσφατα ξηλώθηκε από το προεδρείο με τελεσίδικη δικαστική απόφαση και ο οποίος εθεάθη πριν τις εκλογές του "σωματείου" στο Ηράκλειο.                      
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα συνεχίσει αταλάντευτα σε αυτή τη γραμμή πάλης που έχει επιλέξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι στις ξεπουλημένες αυτές δυνάμεις. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλους. Η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ δικαιώνεται, αφού καθημερινά αποκαλύπτεται ο μηχανισμός τους, οι άνθρωποί τους, η στόχευσή τους. Ήρθε η ώρα, κάθε τίμιος συνδικαλιστής να προβληματιστεί με αυτά τα γεγονότα, να βγάλει συμπεράσματα.
Τέλος, θέλουμε να συμβουλέψουμε τον κύριο Καραγεωργόπουλο και την κα Καρατσάλη, τώρα που τους έχουν πάρει χαμπάρι, να μη στεναχωριούνται. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να κάνουν καριέρα ως συνδικαλιστές σε κάποιο επιμελητήριο - εμπορικό σύλλογο, που είναι άλλωστε και ο φυσικός τους χώρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου