Σελίδες

Translate

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

«Κομμένος και ραμμένος» στις υπηρεσίες των εφοπλιστών ο ισολογισμός του 2018 της ΠΝΟ


Ότι «ο ισολογισμός του 2018 είναι "κομμένος και ραμμένος" από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ, στις υπηρεσίες των εφοπλιστών», ανέδειξαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρουν, «στα έσοδα για το 2018, το ποσό των 4.694.285,52 ευρώ, που είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών με τους εφοπλιστές (5.000 - 8.000 δολάρια ανά πλοίο), για να μην εφαρμόζεται η αντίστοιχη κλαδική ΣΣ Εργασίας και η Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, απ' όποια χώρα και αν προέρχονται, αλλά οι ατομικές συμβάσεις».
Αυτό το βρώμικο αλισβερίσι, συνεχίζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, «οξύνει την επιθετικότητα των εφοπλιστών και επιβεβαιώνεται με τη στάση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) που αρνείται από το 2010 την ανανέωση των ΣΣΕ, ενώ επιδιώκει μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ την κατάργησή τους.
Το 2010, στη ΣΣΕ για τα ποντοπόρα έβαλαν φαρδιά - πλατιά τις υπογραφές τους οι δυο ομάδες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ - Γ. Χαλά, γραμματέας της Ομοσπονδίας και Α. Νταλακογεώργου, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, για να εφαρμοστεί για ελάχιστους ναυτεργάτες».
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ «επανέλαβαν την πρότασή τους για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, αξιοποιώντας όλες τις αγωνιστικές μορφές πάλης και απεργία, σε συνδυασμό με τη έμπρακτη αλληλεγγύη από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, γι' αυτό χρειάζεται άμεσα να συζητηθεί και να αποφασιστεί στην ΕΕ της ΠΝΟ σχέδιο δράσης, για την κλιμάκωση της πάλης για τις ΣΣ Εργασίας στα Ποντοπόρα, Μεσογειακά και Ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία».
Καλούμε, καταλήγουν, «τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, με οργάνωση και αγώνα, να αποτινάξουν από το σβέρκο τους τη σαπίλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μαζί με τους εφοπλιστές διαρκώς επιδεινώνουν την κατάστασή τους, να ενισχυθεί η ταξική πάλη στα καράβια για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου