Σελίδες

Translate

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων


Πρόγραμμα δράσης, με συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, αποφασίζουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Πανοικοδομική απεργία στις 14 Μάρτη
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει προκηρύξει πανελλαδική πανοικοδομική απεργία για τις 14 Μάρτη, διεκδικώντας υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα προστασίας των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Για την προετοιμασία της απεργίας και συνολικά της μάχης για τις ΣΣΕ, που ήδη έχει ξεκινήσει σε κάποια εργοτάξια, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/3, στις 10 π.μ. στα γραφεία του (πλ. Κάνιγγος, Βερανζέρου 1). Στο μεταξύ, σε στάση εργασίας προχωρούν στις 21/2 οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου.
Παράλληλα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας οργανώνει σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΙΚΑ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στον τομέα της Ασφάλισης (προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου). Επιπλέον, το Συνδικάτο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 25/2, στις 10 π.μ., στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.
ΣΕΤΗΠ: Προετοιμασία κινητοποιήσεων και σχεδίου κλαδικής Σύμβασης
Τη δραστηριότητά του για το επόμενο διάστημα και το στόχο να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για κλαδική κινητοποίηση και απεργία μέσα στο Μάρτη, με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, συζήτησε την περασμένη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής.
Το ΣΕΤΗΠ, βασισμένο και στις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, ολοκληρώνει προσχέδιο κλαδικής Σύμβασης. Τέτοιο σχέδιο διαμορφώνεται για πρώτη φορά στον κλάδο και στόχος του Συνδικάτου είναι να αποτελέσει τη βάση, ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη να γίνουν συναντήσεις με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.
«Να ανοίξει πλατιά συζήτηση σε όλες τις σωματειακές επιτροπές, σε όλους τους χώρους δουλειάς, ώστε να συζητηθεί το προσχέδιο της κλαδικής Σύμβασης, επιχειρησιακά σχέδια και συμβάσεις όπου υπάρχουν, από κοινού δράσεις για τη διεκδίκησή τους», αναφέρει το Συνδικάτο, ενώ καλεί σε νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7/3,στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Σχέδιο δράσης στον Επισιτισμό - Τουρισμό
Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικήςκαλεί σε συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων του κλάδου στις 5/3, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Olympic Royal». Την ίδια μέρα, τα σωματεία θα προχωρήσουν σε μαζική παρέμβαση στην Ενωση Ξενοδόχων, στις 4.30 μ.μ.
Παράλληλα, το κλαδικό Συνδικάτο προγραμματίζει σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής στις επιχειρήσεις «Goody's» και «Everest», στις 28/2, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του.
Εχει ακόμα αποφασίσει το διήμερο 2 και 3 Μάρτη να είναι διήμερο εξορμήσεων και συσκέψεων σε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Απεργία στο «Νηρέα» στη Θεσπρωτία
Σε απεργία προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου «Νηρέας» στη Θεσπρωτία, την Πέμπτη 22/2. Διεκδικεί: Υπογραφή ΣΣΕ, επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τις μειώσεις, καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
Την 1η Μάρτη κινητοποίηση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση και διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ, οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.
Συνελεύσεις σωματείων με επίκεντρο τις Συμβάσεις
Στην Αττική: Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν το Σωματείο Ξενοδοχείου «Metropolitan» στις 21/2, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων στις 25/2, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως) και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής στις 26/2, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
Στην Αχαΐα: Εχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας στις 4/3 και του Σωματείου Οικοδόμων Πάτρας στις 7/3.
Στη Ζάκυνθο: Το Σωματείο Τραπεζοϋπαλλήλων πραγματοποιεί σύσκεψη αύριο, ενώ Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 28/2 και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου