Σελίδες

Translate

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην Συνέλευση των Τουριστικών υπαλλήλων

Όλοι στην Συνέλευση των Τουριστικών υπαλλήλων
Δευτέρα 10/11 στις 18:00 στο Electra Hotel Athens (Ερμού 5)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων από όλη την Ελλάδα, που συζήτησαν, συντόνισαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα, στέλνοντας το μήνυμα για τον παλλαϊκό - πανελλαδικό ξεσηκωμό! Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου μας, με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων και στο δικό μας κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Συνεχίζουμε τον αγώνα!!

Η συμμετοχή μας στη Συνέλευση του "ΠΑΣΕΝΤ" καθώς και ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα, να γίνει υπόθεση όλων μας, ώστε με τον προβληματισμό μας, τις απόψεις μας και τις αποφάσεις μας, να συνεχίσουμε τη δράση, να συμβάλλουμε στην οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο πρώτο 7μηνο του 2014 σημαντική αύξηση 20,8% εμφανίζουν οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα που έφτασε τα 10,48 εκατομμύρια (από 8,68 εκατομμύρια στο αντίστοιχο διάστημα του 2013). Με ρυθμό αύξησης 13,7% και οι αντίστοιχες ταξιδιωτικές εισπράξεις που έφτασαν στα 6,68 δισ. ευρώ (από 5,87 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα για το 2013 και 5,1 δισ. ευρώ το 2012), ενώ σωρευτικά στην τελευταία διετία σε 31%. Το ισοζύγιο των «ταξιδιωτικών υπηρεσιών» καταγράφει πλεόνασμα ύψους 5,47 δισ. ευρώ (από 4,8 δισ. ευρώ πέρυσι).

Πως βιώνουμε εμείς αυτό τον δρόμο ανάπτυξης στον κλάδο;
Τι αντίκτυπο έχει στη ζωή και την καθημερινότητα μας;

Οι  εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που ψήφισαν και ψηφίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συντρίβουν τις ζωές μας ενώ σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νέες ανατροπές στα δικαιώματά μας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκανε σημαία της την αύξηση του τουρισμού και των κερδών του, προκειμένου να επιτευχθούν ρυθμοί οικονομικής ανάκαμψης. Κέρδη όμως, που στη πραγματικότητα γεμίζουν τις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι κακοπληρωμένες και εποχικές για την πλειοψηφία των εργαζομένων τους.  

Εργοδότες - κυβέρνηση επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ. Στο κλάδο μας, ο HATTA ήταν ο πρώτος από τις εργοδοτικές οργανώσεις στη χώρα που κατήγγειλαν και ακύρωσαν στη πράξη τις συμβάσεις μας. Με το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων προχώρησαν οι εργοδότες το σχέδιο τους και ξεδιάντροπα προκλητικά δήλωναν ότι ρύθμισαν στις εταιρείες τους μόνοι τους τις σχέσεις εργασίας με Ατομικές Συμβάσεις.

Με ευθύνη και της συνδικαλιστική πλειοψηφίας του ΠΑΣΕΝΤ (Αυτόνομη Παρέμβαση/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ) που δεν οργάνωσε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στο πόλεμο των εργοδοτών, η κλαδική ΣΣΕ δεν υπάρχει πια από το 2009 (κλείσαμε ήδη 5 χρόνια!), η εργασία έχει εντατικοποιηθεί ασφυκτικά, οι απολύσεις χιλιάδες, ενώ η καθυστέρηση των δεδουλευμένων τείνει να γίνει θεσμός. Στους περισσότερους χώρους δουλειάς το προσωπικό έχει μειωθεί ή έχει αντικατασταθεί ένα μέρος του με συνάδελφους που αμείβονται κάτω από τις ΣΣΕ ακόμα και της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ,  είτε έχουν προσληφθεί μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Πατάει λοιπόν η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη τους πάνω στα συντρίμμια των κατακτήσεων μας. Είναι απαραίτητοι όροι για την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη τα παραπάνω. Δεν είναι θέμα διαχείρισης ούτε μια λάθος υπολογισμένη πολιτική. Είναι ο καπιταλισμός!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε.- ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Σε αυτό τον πόλεμο οι εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-νέοι πρέπει να πάρουμε θέση, πρέπει να διαλέξουμε σε ποια πλευρά θα στρατευθούμε: Η’ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ  Η’ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μη αναστρέψιμη.
Δεν είναι μονόδρομος, όπως θέλουν να μας τον παρουσιάσουν.

Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφική πορεία, με την άγρια εκμετάλλευση των ανέργων, την κατάργηση των ΣΣΕ, τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με την φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, τα οικονομικά βάρη σε Υγεία – Παιδεία. Κανένας δε μας χάρισε τίποτε, ούτε τρέφουμε αυταπάτες ότι κάτι θα μας χαρίσουν, διδασκόμαστε από την ιστορική διαδρομή και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, με επίγνωση των δυσκολιών, οπλιζόμαστε με αγωνιστική αισιοδοξία. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Δεν θα επιτρέψουμε στα παιδιά μας να βιώνουν τη σύγχρονη σκλαβιά στον 21ο αιώνα, δουλεύοντας με τους χειρότερους όρους, με χαμηλότερους μισθούς, ανασφάλιστοι ή με μπλοκάκι, άνεργοι, ψάχνοντας μια ελπίδα στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης για 5 και 6 μήνες.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή!
Η επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του πρέπει να αναχαιτιστεί τώρα!

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κλάδο, απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο να μη δεχθεί να ζήσει με ψίχουλα και να απαιτήσει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
• Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ, όπου δεν υπάρχει ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.
Να υπογραφούν οι συμβάσεις στον κλάδο τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009 χωρίς ΚΑΜΙΑ μείωση!
• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
• Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:
• Στη Συνέλευση των Τουριστικών υπαλλήλων στις 10/11 στο Electra Hotel Athens στις 18:00.
• Η απάντηση μας κορυφώνεται με συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον ΠΕΙΡΑΙΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 11π.μ.
Πειραιάς,  10 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου