Σελίδες

Translate

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Web site: http://das-naytiliakoi-toyristikoi.blogspot.gr
Email: das_nautiliakon_touristikon@yahoo.gr Τηλ: 6974969618 /6977627621

 
 








Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Στον ΠΕΙΡΑΙΑ η συγκέντρωση, στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 11π.μ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την 1η του Νοέμβρη εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πάνω από 100.000 εργαζόμενοι, αυτοαπασχολουμένοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι, επιτροπές ανέργων από όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έστειλαν μήνυμα  παλλαϊκού ξεσηκωμού!

Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι εργοδότες απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο, επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία. Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτή είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Στον κλάδο μας η επίθεση στους εργαζόμενους εντείνεται. Την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για τις αφίξεις  23 εκατ. τουριστών το 2014 (αύξηση 15% σε σχέση με το 2013),  στους Έλληνες εφοπλιστές συνολικά στο 2014 θα παραδοθούν 194 πλοία , και μέχρι το 2016 άλλα 371, αυτές οι παραγγελίες φτάνουν τα 20 δισ. δολάρια! Στην ακτοπλοία η κυβέρνηση χάρισε επιδοτήσεις για τη δρομολογιακή περίοδο 1/11/2013 έως 31/10/2014, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, στο σύνολο 416.645,9 ευρώ το δρομολόγιο, ενώ οι εργαζόμενοι στα γραφεία και οι ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι και τα νησιά χωρίς καράβια! Παράλληλα οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές από το κράτος.

Έχουν το θράσος οι εργοδότες να απαιτούν νέες μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα ώστε να θωρακίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Σε συναντήσεις του σωματείου με τις εργοδοτικές ενώσεις ζήτησαν στην ακτοπλοία μείωση 70% και στα τουριστικά γραφεία 18% αντίστοιχα, όταν έχουν προχωρήσει ήδη σε ατομικές συμβάσεις και παντού προσλάμβάνουν μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ή με την Εθνική Γενική ΣΣΕ, δηλαδή 400 – 500 ευρώ. Η εργασία έχει εντατικοποιηθεί σε όλους τους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι φεύγουν νύχτα απ’ τη δουλειά, η εκ περιτροπής εργασία και οι απολύσεις συνοδεύουν και η καθυστέρηση δεδουλευμένων να συνεχίζεται.

Πατάει λοιπόν η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη τους πάνω στα συντρίμμια των κατακτήσεων μας. Είναι απαραίτητοι όροι για την ανάκαμψη τα παραπάνω. Δεν είναι θέμα διαχείρισης ούτε μια λάθος υπολογισμένη πολιτική. Είναι ο καπιταλισμός!

Απέναντι σε αυτό τον πόλεμο, απαιτείται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Καμιά  αναμονή!

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία του ΠΑΣΕΝΤ (Αυτόνομη Παρέμβαση/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ) έχει τεράστια ευθύνη αφού αρνείται να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στο πόλεμο των εργοδοτών.
Αρνήθηκε την συμμετοχή του σωματείου μας, στο μεγαλειώδες πανελλάδικο συλλαλητήριο στην 1η του Νοέμβρη όταν 1000 συνδικαλιστικές ενώσεις είχαν ήδη πάρει απόφαση, είμαστε λίγες μέρες πριν την 24ωρη απεργία της 27ης Νοέμβρη και δεν έχει συνεδριάσει ούτε το ΔΣ για να αποφασίσει τη συμμετοχή. Ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα ότι δεν υπάρχει συμμετοχή σε μια συνέλεση στα 2 χρόνια που κάνει και από πάνω κάνει και  κριτική στη στάση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Αυτοί είναι που πρωταγωνιστούν για να υποταχτούν οι εργαζόμενοι στις απαιτήσει της εργοδοσίας, να μην απαντήσουν με οργάνωση και αγώνα στην επίθεση που δέχονται. Αρκείται στο να συμμετέχει τυπικά στις σπάνες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ χωρίς να παίρνει μέτρα για την οργάνωση και την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου.
Είναι μονόδρομος να γυρίσουμε την πλάτη στη συμβιβασμένη αυτή πλειοψηφία. Βάζει πλάτη για να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ στους χώρους δουλειάς χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς εστία αντίστασης και αγώνα, για να αποκρούσουμε την επίθεση και την τρομοκρατία της εργοδοσίας με την ενότητα και την πάλη μας. Είναι ώρα να συμπορευτούμε και να δυναμώσουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο.

Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την αντιλαική πολιτική, την άγρια εκμετάλλευση των ανέργων, την κατάργηση των ΣΣΕ, τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με την φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, τα οικονομικά βάρη σε Υγεία – Παιδεία.

Κανένας δε μας χάρισε τίποτε, ούτε τρέφουμε αυταπάτες ότι κάτι θα μας χαρίσουν, διδασκόμαστε από την ιστορική διαδρομή και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, με επίγνωση των δυσκολιών, οπλιζόμαστε με αγωνιστική αισιοδοξία. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Δεν θα επιτρέψουμε στα παιδιά μας να βιώνουν τη σύγχρονη σκλαβιά στον 21ο αιώνα, δουλεύοντας με τους χειρότερους όρους, με χαμηλότερους μισθούς, ανασφάλιστοι ή με μπλοκάκι, άνεργοι, ψάχνοντας μια ελπίδα στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης για 5 και 6 μήνες.

Η επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του πρέπει να αναχαιτιστεί τώρα!

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κλάδο, απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο να μη δεχθεί να ζήσει με ψίχουλα και να απαιτήσει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

·       Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
·       Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.                                     Να υπογραφούν όλες οι συμβάσεις στον κλάδο τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009 χωρίς ΚΑΜΙΑ μείωση!
·       Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
·       Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
·       Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
·       Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών και της ανατροπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας μπορούν και επιβάλλεται να γίνουν βραχίονας ανάπτυξης που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη!
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος δεν πρέπει να λείψει!

Πειραιάς,  20 Νοέμβρη 2014