Σελίδες

Translate

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ολοι στη γενική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η συγκέντρωση της Τετάρτης στην Αθήνα - Στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη
Με πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17/5, αλλά και συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18/5, δίνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες την απάντησή τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου.
«Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ»: Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν το λαό να απορρίψει τα νέα μέτρα και την προπαγάνδα με την οποία τα συνοδεύει η κυβέρνηση, να βάλει στο επίκεντρο της πάλης του την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε δεκάδες πόλεις.
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, κλείνοντας παράλληλα τα καταστήματα, έχει απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, με δεκάδες Ομοσπονδίες και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ να λαμβάνουν σχετικές αποφάσεις.
Αντίστοιχα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.
Στην απεργία και τις συγκεντρώσεις καλούν ακόμα η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και η ΕΕΔΥΕ.
48ωρες απεργίες σε ναυτεργάτες, εργοτάξια και νοσοκομειακούς γιατρούς
Η αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγει από σήμερα, καθώς ξεκινά η 48ωρη απεργία (16 και 17 Μάη) που έχουν αποφασίσει οι ναυτεργάτες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, εκτός από την 24ωρη απεργία στις 17/5, έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία και στις 18/5 σε μια σειρά μεγάλα εργοτάξια («Αστέρα» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα, Τραμ Πειραιά, Μουσείο «Γουλανδρή» στο Παγκράτι, ρέμα Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη). Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής συνεχίζει τις κινητοποιήσεις την Πέμπτη, με απεργίες στα εργοτάξια της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στην Καλλιθέα και του «ΑΚΤΩΡΑ» στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/5 και νέα 24ωρη απεργία στις 18/5 για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια που λειτουργούν από τον κόμβο του Ρίου έως τις σήραγγες της Παναγοπούλας αποφάσισε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, με αφορμή το θάνατο εργαζόμενου σε εργατικό δυστύχημα, πριν από λίγες μέρες, στα εργοτάξια των σηράγγων της Παναγοπούλας.
Επίσης, 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Μάη προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Στη μάχη για την απεργία στη Θεσσαλονίκη
Με μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης αλλά και του απογευματινού συλλαλητηρίου της Πέμπτης.
Το ένα μετά το άλλο, τα Σωματεία καλούν σε συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού έχει ορίσει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., μπροστά στο «ELECTRA PALACE».
Η ΠΟΕΕΠ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να κλείσουν τα καταστήματά τους και να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση. Οργανώνει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. μπροστά στο Επαγγελματικό - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.
Οι Λαϊκές Επιτροπές συνεχίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ σήμερα Τρίτη, το απόγευμα, προγραμματίζουν πικετοφορίες στις γειτονιές.
Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αττική την Πέμπτη
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Νομικών έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 17/5.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 18/5, την ώρα που η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα μπαίνει στην τελική ευθεία, οργανώνουν παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου