Σελίδες

Translate

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Νέα απεργία και στάσεις εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου»

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου» από  την Τετάρτη 24 Ιούλη ώρα 21.00 έως 21.00την Παρασκευή 26 Ιούλη καθώς και στάση εργασίας στη νυχτερινή βάρδια της Παρασκευής 26 Ιούλη 2019 όπως και στις 6 πρώτες ώρες της κάθε βάρδιας (Α και Β) του Σαββάτου 27 Ιούλη και της Κυριακής 28 Ιούλη αποφάσισε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής (ΕΚΛΑΑ), σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 24 Ιούλη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛΑΑ, «η απεργία έχει αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όλων των συμβασιούχων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με εργοδότρια την ίδια την εταιρεία "Αφοί Βλάχου ΑΕ"».
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής προχώρησε στην απόφαση για την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας, καθώς όπως σημειώνει «για τρίτη συνεχόμενη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας τα δικαστήρια με καρμπόν αποφάσεις έβγαλαν τις απεργίες των συνδικάτων παράνομες και καταχρηστικές. Οι εργαζόμενοι βλέπουν και αντιλαμβάνονται ότι απέναντί τους έχουν ένα αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων (εργοδοσία, κράτος, Δικαιοσύνη) που σκοπό έχουν να υπηρετήσουν τις επιλογές των βιομηχάνων για απρόσκοπτη κερδοφορία με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς να μιλάνε, χωρίς να έχουν συνδικαλιστική δράση και κάλυψη. Αυτή η εχθρική στάση απέναντί τους τους κάνει πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους να συνεχίσουν να αγωνίζονται».
Σημειώνεται ότι στις 5.30 π.μ. το πρωί της Πέμπτης 25 Ιούλη οι εργαζόμενοι στην «Αφοί Βλάχου» θα προχωρήσουν σε απεργιακή περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου αναφέρει τα εξής:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σήμερα εκδόθηκε ακόμη μια δικαστική απόφαση-καρμπόν με τις 2 προηγούμενες, βγάζοντας παράνομη και την 48ωρη απεργία, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου στο εργοστάσιο "Αφοί Βλάχου", προκειμένου να στηρίξει τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι, παρά την πίεση που ασκεί η εργοδοσία προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει, δεν κάνουν βήμα πίσω και ενωμένοι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία, την οποία αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή τους συνέλευση.
Έχουν μαζί τους για 8η ημέρα από τα χαράματα στην πύλη του εργοστασίου, αλλά και στα δικαστήρια συναδέλφους από άλλους κλάδους, όπως και φορείς της περιοχής.
Σήμερα το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου παρέδωσε το πρώτο χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε για να στηριχτεί οικονομικά ο αγώνας τους, με συγκλονιστική ταξική ανταπόκριση, από την πρώτη κιόλας μέρα, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, μαζικών φορέων, ανέργων και απλών ανθρώπων.
Ο αγώνας συνεχίζεται για να επιβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το δίκιο τους.
Την Παρασκευή, στη 1.30 το μεσημέρι, καλούμε συνδικάτα, εργαζόμενους, φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της "Αφοί Βλάχου" έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην τριμερή συνάντηση, που ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με τον υπουργό και την εργοδοσία και στην οποία θα παρασταθεί το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καθώς και η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου».
  • Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοι ΒΛΑΧΟΥ», που γίνεται για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής. 
    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες συνεχίζεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνει με το "καλημέρα" προς τους μεγαλοεργοδότες το σινιάλο ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί και επεκταθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, υποσχόμενη και νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού νόμου αλλά και ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων όσων εμπλέκονται στο συνδικαλισμό.
    Απέναντι σε εργοδοσία και κράτος οι εργάτες του εργοστασίου ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο των αγώνα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη εταιρεία».
  • Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων, εκφράζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που καλεί «όσους συναδέλφους μπορούν να στηρίξουν και οικονομικά τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία "Αφοι Βλάχου"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου