Σελίδες

Translate

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ενωμένοι στην απεργιακή μάχη απέναντι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση

Από την περιφρούρηση της σημερινής απεργίαςΑπό την περιφρούρηση της σημερινής απεργίας
Την απεργιακή μάχη που ξεκίνησαν στις 17 Ιούλη συνεχίζουν και σήμερα οι εργαζόμενοι της «Αφοί Βλάχου», κόντρα στις εντεινόμενες προσπάθειες τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, η οποία αξιοποιεί το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο και τις αλλεπάλληλες αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης, που κρίνει τη δίκαιη απεργία τους «παράνομη».
Από τις 5.30 το πρωί οι εργαζόμενοι της «Αφοί Βλάχου», βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου,  περιφρουρώντας την απεργία τους, ενώ στις 10.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η νέα προσφυγή της εργοδοσίας κατά της απεργίας των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου».
Η εργοδοτική προσφυγή αυτήν τη φορά στρέφεται κατά του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής που κήρυξε 48ωρη απεργία μέχρι σήμερα στις 10 μ.μ., στηρίζοντας τους εργαζόμενους, αφού προηγουμένως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αποφάσεις - εξπρές είχε βγάλει παράνομες τις απεργίες που κήρυξαν το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου και Χάρτου (δείτε εδώ βίντεο με δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και απολυμένου έξω από το Υπουργείο Εργασίας).
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου στην επιχείρηση. Παράλληλα, απαιτούν δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και να πεταχτούν έξω από τους χώρους δουλειάς τα «δουλεμπορικά» γραφεία.
  • Σε μήνυμά της, η Seko Tunnelbanan, Klubb 111, το σωματείο που οργανώνει όλους τους εργαζόμενους στο μετρό της Στοκχόλμης, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ». Όπως τονίζει, «η απεργία τους για την υπεράσπιση του συνδικαλιστικού στελέχους του σωματείου, που είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής είναι ο τρόπος με τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.  Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας».
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου», προχωρούν σε οικονομική ενίσχυση των απεργών. Καλούν κάθε μέλος των σωματείων να ενισχύσει όσο πιο άμεσα αυτήν την προσπάθεια προσφέροντας χρήματα, στα Γραφεία της ΕΛΕΠΑ καθημερινά από τις 09.30 έως και 16.30 (για απογευματινές ώρες να προηγηθεί τηλέφωνο στην Ένωση) ή στο λογαριασμό τραπέζης της ΕΛΕΠΑ AlphaBank: 104002101295899 (Ιban: GR3501401040104002101295899) με την αιτιολογία «για απεργούς Αφοί Βλάχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου