Σελίδες

Translate

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Καταγγελία για τις αρχαιρεσίες στο επιχειρησιακό σωματείο της ISS


Ανακοίνωση-καταγγελία για τις αρχαιρεσίες στο επιχειρησιακό σωματείο της ISS εξέδωσαν το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων και το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, όπου αναφέρουν: 
«Στα μουλωχτά εκλογές διεξήγαγε 17 και 18 Ιουλίου το επιχειρησιακό σωματείο-μηχανισμός της ISS, στην Αθήνα στα γραφεία του ΠΑΣΕΝΤ (στα γραφεία του σωματείου που πρόεδρός του  είναι ο γνωστός εργατοπατέρας Βασιλόπουλος). Σύμφωνα με στέλεχος της ΟΙΥΕ που ήταν παρόν σε αυτές τις εκλογές, κάλπη στήθηκε "κάπου στη Θεσσαλονίκη και όπου άλλου έχει έργα η συγκεκριμένη πολυεθνική"!
Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σωματείο είναι πανελλαδικό με δράση η οποία εξαντλείται στη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να εκλέγονται αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και για τα Εργατικά Κέντρα, αντιπρόσωποι-φερέφωνα των εργοδοτών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και με ανοιχτό αλισβερίσι μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων εκλογών καλούνταν να ψηφίσουν με ένα μόνο ψηφοδέλτιο που τα περιελάμβανε όλα, τους υποψηφίους για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου, τους αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και για το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης! Καλούνταν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα να ψηφίσουν για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μάλιστα υποψηφίους διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Και για αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν από τα στελέχη της πολυεθνικής και τους επόπτες για το ποιοι, πού και ποιον θα ψηφίσουν.
Να θυμίσουμε ότι πριν μερικούς μήνες οι εργαζόμενοι σε αυτή την πολυεθνική σύρθηκαν στην κάλπη από διευθυντικά στελέχη και επόπτες για να ψηφίσουν σε ένα άλλο σωματείο-σφραγίδα, το ΠΑΣΥΕ. Πρόκειται για το σωματείο από το οποίο εκλέγεται ο πρώην γραμματέας της ΟΙΥΕ που τα δικαστήρια τον κήρυξαν έκπτωτο από την προσωρινή διοίκησή της.
Οι δυνάμεις της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ) μετά από καταγγελίες συναδέλφων παρενέβησαν κατά τη διάρκεια των εκλογών καταθέτοντας ένσταση για τα παραπάνω όργια.
Ας συνεχίσουν οι εργατοπατέρες να κάνουν όσες λαμογιές θέλουν προκειμένου να διατηρούν τις θέσεις τους και να υπηρετούν τα αφεντικά τους. Οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και θα τους απομονώσουν.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της καθαριότητας, που αντιμετωπίζουμε στυγνή εκμετάλλευση από τις εργολαβικές εταιρείες και για αυτά λέξη δεν έχει βρει να πει το συγκεκριμένο σωματείο, να μην επιτρέψουμε την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές μας. Να μην ανεχτούμε το όργιο των εργοδοτικών - διευθυντικών πιέσεων που αλλοιώνουν την πραγματική μας θέληση και το συσχετισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Σωματεία εργατών - όχι των εργοδοτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου