Σελίδες

Translate

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Με νέα 48ωρη απεργία συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου τους



Με νέα 48ωρη απεργία από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουλίου την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημά τους, να επιστρέψει στην εργασία του το μέλος της σωματειακής επιτροπής στην επιχείρηση και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Μέντης Δαμασκηνός.
Τη Δευτέρα 22 Ιούλη στις 5.30 π.μ. προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου και στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η νέα αγωγή, που κατέθεσε η εργοδοσία κατά της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.
Οι εργαζόμενοι, παρότι έχουν απέναντί τους την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που με τη στήριξη όλων των μηχανισμών του αστικού κράτους, με νόμους, δικαστήρια, αστυνομία που προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει, δεν τα παρατάνε και έχοντας στο πλευρό τους το ταξικό κίνημα συνεχίζουν τη μάχη τους ξέροντας πως μόνος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου» τονίζοντας ότι ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για το πώς πρέπει να απαντάνε οι εργαζόμενοι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τη σθεναρή τους στάση και στηρίζει τον αγώνα τους. Καταγγέλλει την εργοδοσία και την κυβέρνηση «που με όλο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να λυγίσουν τους πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου, να εμπεδώσουν ως κλίμα "νόμου και τάξης" τη νεκρική σιγή στους εργασιακούς χώρους, την υποταγή και την παραίτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου