Σελίδες

Translate

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Συγκέντρωση την Τετάρτη στα δικαστήρια για την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου»



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ

Στις 10.30 π.μ. έξω από το κτήριο 5 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Κάλεσμα σε σωματεία, φορείς και εργαζόμενους να παραβρεθούν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Ιούλη στις 10.30 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, έξω από το κτήριο 5, όπου θα εκδικάζεται η νέα προσφυγή της εργοδοσίας κατά της νέας 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου» απευθύνουν, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εργοδοσία κατά της νέας 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου», την οποία προκήρυξε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, αναμένεται να εκδικαστεί, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 24 Ιούλη στην αίθουσα 1 του κτηρίου 5 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. (Στο συνημμένο η αγωγή κατά του ΕΚΛΑΑ).
Παράλληλα στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν εκ νέου απεργιακή περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου της «Αφοί Βλάχου».
Σημειώνεται ότι η με τη νέα 48ωρη απεργία, που ξεκίνησε στις 22.00 της Δευτέρας 22 Ιούλη και ολοκληρώνεται στις 22.00 της Τετάρτης 24 Ιούλη, οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Αφοί Βλάχου» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημά τους, να επιστρέψει στην εργασία του το μέλος της σωματειακής επιτροπής στην επιχείρηση και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Μέντης Δαμασκηνός.

ΕΚ Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής: Ο αγώνας συνεχίζεται. Υπερασπιζόμαστε το δίκιο. Πάρτε πίσω την απόλυση

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής αναφέρει τα εξής: 
«Ο απεργιακός αγώνας που συμπλήρωσε σήμερα μια εβδομάδα είναι δίκαιος πέρα για πέρα και αυτό δεν το κρίνουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εργάτες του εργοστασίου που σαν ένας άνθρωπος παλεύουν για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους. Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν παραχωρήσει οι κυβερνήσεις σέρνει τα συνδικάτα στα δικαστήρια και ποινικοποιεί τον αγώνα μας.
Παρά τις πιέσεις και εκβιασμούς που γίνονται με πολλούς τρόπους στους απεργούς έχουν αποφασίσει να μπουν στην δουλειά μόνο αν μπει μαζί και ο συνάδελφος τους. Αυτό τους τιμά και δείχνει τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους και πως το ίδιο θα έπρατταν για οποιοδήποτε εργαζόμενο απόλυαν, πόσο μάλλον με την απόλυση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και μέλος της σωματειακής τους επιτροπής.
Αύριο σέρνεται στο δικαστήριο το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής για την 48ωρη απεργία που προκηρύξαμε για την επαναπρόσληψη. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουν για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη τους στις 5.30 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου και στις 10.30 στα δικαστήρια. Επίσης να συνδράμουν τον αγώνα αυτό και με οικονομική βοήθεια.
Η απεργία αυτή είναι απεργία όλων των εργαζομένων, η συνδικαλιστική δίωξη δεν θα περάσει».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου αναφέρει τα εξής:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Η εργοδοσία της "Αφοί Βλάχου" απαντά στην πολυήμερη κινητοποίηση των εργαζόμενων της με νέα αγωγή, αυτή την φορά κατά του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, το οποίο προκήρυξε 48ωρη απεργία από την Δευτέρα 22/7 ως την Τετάρτη 24/7 στηρίζοντας των αγώνα των συναδέλφων στο εργοστάσιο.
Οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν την δίκαιη διεκδίκησή τους με όπλο την ενότητα, την οργάνωσή τους και την αλληλεγγύη, που δέχονται από άλλους εργαζόμενους, σωματεία, φορείς του ταξικού λαϊκού κινήματος.
Καταγγέλλουμε την στάση της εργοδοσίας, που με αρωγό την κυβέρνηση, το αντεργατικό νομικό πλαίσιο, τις δικαστικές αποφάσεις, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της με σκοπό τη νεκρική σιγή του "νόμος και τάξη".
Καλούμε συναδέλφους του κλάδου, εργαζόμενους, σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα των απεργών στην "Αφοί Βλάχου".
Όλοι αύριο 05.30 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου και στις 10.30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 5».

Η σημερινή απεργιακή μέρα

Σήμερα στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας στις 5.30 π.μ. οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέα απεργιακή περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου. Εκεί ενημερώθηκαν για τις απεργιακές εξελίξεις και για τις πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις για την επαναπρόσληψη του Δ. Μέντη.
Ακολούθως κλιμάκια του ΕΚΛΑΑ, του κλαδικού συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, καθώς και άλλων σωματείων πραγματοποίησαν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στη ΒΙΠΕ Κορωπίου ενημερώνοντας για την απεργιακή μάχη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου», καθώς και για τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική στήριξη του αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου