Σελίδες

Translate

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

 Κινητοποίηση των λιμενεργατών στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας τους

Πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οιλιμενεργάτες στο πλαίσιο της24ωρης απεργίας τους. Αντιδρούν στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση που συνεχίζει η νέα συγκυβέρνηση, αρχίζοντας από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Αντιπροσωπεία των λιμενεργατών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, ο οποίος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις», χωρίς να ξεκαθαρίσει από ποιον, ενώ είχε το «θράσος» να ζητήσει τη στήριξη των εργαζομένων στην πολιτική της κυβέρνησης.
Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» ξεκαθάρισε ότι αυτή η πολιτική είναι συνέχεια της προηγούμενης, είναι ταξική πολιτική. Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου που θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Μιλώντας στο webradio του 902.gr, ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μέλος του ΔΣ της ΟΜΥΛΕ, στέλεχος της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών», στηλίτευσε μεταξύ άλλων και τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ, σημειώνοντας ότι επί της ουσίας έδωσε χρόνο στη συγκυβέρνηση να προχωρήσει με τα σχέδιά της. 
Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» διεκδικεί:
  • Να μπει τέρμα σε κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης με οποιαδήποτε μορφή και να ματαιωθεί ο διαγωνισμός πώλησης ΟΛΠ και ΟΛΘ.
  • Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί η σύμβαση «φιλικός διακανονισμός» ΟΛΠ - COSCO για τη Δυτική προβλήτα ΙΙΙ.
  • Μέτωπο ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς λιμενικών υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή, τις εργολαβίες.
  • Άμεση υπογραφή ΣΣΕ με επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2009 και εφαρμογή της με αντίστοιχη κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου. Επαναφορά των ΣΣΕ και στα άλλα λιμάνια.
  • Κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης για διεκδίκηση στη βάση των αναγκών μας και όχι για τις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
  • Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Κατάργηση των εργολαβιών στα Λιμάνια. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με ΣΣΕ και δικαιώματα.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου