Σελίδες

Translate

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Τρέχουν» οι ιδιωτικοποιήσεις

Στο μεταξύ, με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας ΑPM Terminals/Maersk και τον Δανό πρεσβευτή στην Ελλάδα, Μ. Κνούντσεν, συναντήθηκε χτες ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού σχήματος, «παρουσίασαν τα σχέδιά τους αναφορικά με την παραχώρηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δύο αντίστοιχων διαγωνισμών που διενεργούνται αυτό το διάστημα από το ΤΑΙΠΕΔ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ αποστέλλει αυτήν τη βδομάδα την «προσφορά» για το 51% του ΟΛΠ, ενώ η συγκυβέρνηση δεσμεύεται πλέον σε βάθος 5ετίας να εκχωρήσει το 67%. Παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον ΟΛΘ. Οι όροι ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Ενδιαφερόμενοι «επενδυτές» εμφανίζονται η «Cosco» και η «APM Terminals».
Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στο νέο ιδιοκτήτη τους, το γερμανικό μονοπώλιο «Fraport».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου