Σελίδες

Translate

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στους ναυτεργάτες

Σύσκεψη οργανώνουν σήμερα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία
Νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων σχεδιάζουν κυβέρνηση και εφοπλιστές, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ότι οι ναυτεργάτες θα πρέπει «να εργαστούν στα ποντοπόρα πλοία στη βάση όσων ισχύουν στη διεθνή ναυτεργασία».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και το 25% των ναυτεργατών που απέμειναν να εργάζονται στα υπό ελληνική σημαία πλοία και έχουν συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ - Κοινωνική Ασφάλιση), θα πρέπει να δουλεύουν κι αυτοί σε καθεστώς «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, όπως συμβαίνει με το υπόλοιπο 75% των ναυτεργατών, δηλαδή σε συνθήκες όπως στα ανασφάλιστα πλοία.
Την ίδια στιγμή, στην πρώτη ναυτιλία του κόσμου, πάνω από 15.000 ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία και πάνω από 60.000 είναι θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που απομυζούν πάνω από 240 εκατ. δολάρια «μαύρο» χρήμα σε «κεφαλιάτικα», ετησίως, για θέσεις εργασίας.
Τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής πολιτικής, που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς όφελος του κεφαλαίου, καταγράφονται ακόμα και στους πλασματικούς προϋπολογισμούς του ΝΑΤ, με το οργανικό του έλλειμμα να φθάνει το 1 δισ. ευρώ, με πολλαπλές επιπτώσεις σε συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα Πρόνοιας, ναυτική εκπαίδευση, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
Με αφορμή όλες αυτές τις εξελίξεις, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝκαλούν όλα τα σωματεία να οργανώσουν τους άνεργους ναυτεργάτες και να απαιτήσουν άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις να ναυτολογούνται οι άνεργοι μέσω του ΓΕΝΕ με ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση, σε όλα τα πλοία του ν. 27/1975 και να ασφαλιστούν οι άνεργοι ναυτεργάτες και οι οικογένειές τους. Καλούν επίσης σε οργανωτική σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου