Σελίδες

Translate

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σύσκεψη τη Δευτέρα για το σχεδιασμό της δράσης

Θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στις 7 μ.μ. Στη μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις οι ταξικές Ομοσπονδίες
Οι Συλλογικές Συμβάσεις και η Υγεία είναι από τα βασικά μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα
Οι Συλλογικές Συμβάσεις και η Υγεία είναι από τα βασικά μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα
Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη οργανώνει τηΔευτέρα, 11 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της καλεί να συμμετάσχουν σωματεία και συνδικαλιστές «ώστε να γίνει συζήτηση για το χαρακτήρα των εξελίξεων και τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση».
Στο επίκεντρο της πάλης των ταξικών δυνάμεων μπαίνουν το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα θέματα της ανεργίας και της Υγείας που «καίνε» και ταλαιπωρούν κάθε φτωχή εργατική και λαϊκή οικογένεια, καθώς και κάθε οξυμένο πρόβλημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, που κάνει δύσκολη τη ζωή του λαού, όπως η απλήρωτη εργασία.
«Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν νέες ΣΣΕ και που αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, για να κάνουν τη ζωή των εργατριών και των εργατών ακόμα χειρότερη», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα για τη σύσκεψη και συνεχίζει:
«Επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι θέση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, απέναντι στο τσάκισμα μισθών, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
Η οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή θύελλα είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Το ΠΑΜΕ καλεί σε μια πλατιά σύσκεψη σωματεία και συνδικαλιστές, ώστε να γίνει συζήτηση για το χαρακτήρα των εξελίξεων και τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση».
Ηδη, σε μια σειρά κλάδους, κλιμακώνεται η προσπάθεια των συνδικάτων να φέρουν την εργοδοσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνήσει στην υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Μ' αυτό το στόχο, ηΟμοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτώνθα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12/5 με τον ΣΕΒ. Την Κυριακή, στις 10.30 π.μ., καλεί στα γραφεία της τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της Αττικής, σε σύσκεψη, όπου θα συζητηθεί η στάση τους ενόψει της συνάντησης με την εργοδοσία.
Συνάντηση με τις εργοδοτικές Ενώσεις για το θέμα της Σύμβασης θα έχει την Τρίτη και ηΟμοσπονδία Τύπου και Χάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου