Σελίδες

Translate

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

«Κάποιοι μπορεί να χάσουν» από τα πρόσθετα μέτρα

Στη Βουλή για να υπερασπισθεί τη δέσμευση της κυβέρνησης στο Eurogroup για τη νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων εμφανίσθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπειτα από ένα πολύωρο «κρυφτό» που έπαιξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την μη ύπαρξη δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών για την καταρχήν συμφωνία με τους Θεσμούς.
Από τη βήμα της Βουλής ο Ευ. Τσακαλώτος για την κριτική που του ασκείται ότι δεν έκανε δήλωση επί μέρες μετά το Eurogroup ανέφερε ότι «οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση» πως «υπάρχει συλλογική ευθύνη» και ότι «ο Τζανακόπουλος δεν μιλάει για την πάρτι του αλλά για το σύνολο της κυβέρνησης» και γνωστοποίησε ότι αποδέχθηκε το αίτημα της ΝΔ να ενημερωθεί η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κάτι που θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι και δήλωσε συγκινημένος που έλειψε στη ΝΔ.
Επί της συμφωνίας επανέλαβε και αυτός πως θα ληφθούν μέτρα με «καθαρή δημοσιονομική επίπτωση» και πως σαν απόδειξη επικαλέστηκε δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί. Δήλωσε ότι για κάθε 1 δισ. ευρώ μέτρα που θα επιβαρύνουν την οικονομία θα υπάρχουν 1 δισ. μέτρα που θα ελαφρύνουν την οικονομία, μιλώντας ωστόσο γενικά για την οικονομία και όχι π.χ. για την κάλυψη των απωλειών των συνταξιούχων. Άλλωστε παραδέχθηκε ότι από τα μέτρα «μερικοί μπορεί και να χάσουν», ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει «να πάρουν κάτι σαν αποζημίωση» και τη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου την ενέταξε τη συνολική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος. Είπε ότι το όλο πακέτο θα το δείτε στο τέλος και πως δόθηκε ένα πολύ καλό περίγραμμα της συμφωνίας από τα στελέχη της κυβέρνησης που εμφανίσθηκαν στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου