Σελίδες

Translate

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
01/02/2017 15:42
Αυξάνουν διαρκώς την αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους οι μικρομεσαίοι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, παίρνοντας δύναμη από το δίκιο του αγώνα τους και από την εργατική - λαϊκή στήριξη που συνεχώς διευρύνεται και δυναμώνει. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες για την συγκέντρωση των δυνάμεων σε ισχυρά μπλόκα, ώστε ενιαία και από καλύτερη θέση να δίνεται η μάχη.
Από τη άλλη, η κυβέρνηση φαίνεται, μέχρι στιγμής, άτεγκτη, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα  το πρωί, σε τηλεοπτικό κανάλι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όχι μόνο δεν προτίθεται να πάρει πίσω μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε, πέρσι το καλοκαίρι, στη Βουλή από τα δυο κυβερνητικά κόμματα, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά - όπως σαφώς άφησε να εννοηθεί - θα προχωρήσει και σε νέα μέτρα, όπως η δραστική περικοπή του αφορολόγητου.
Άλλωστε, η κυβέρνηση έδωσε σαφές δείγμα γραφής, αφού, ακόμα και αυτές τις μέρες, που οι αγρότες είναι στα μπλόκα, παίρνει πρόσθετα μέτρα σε βάρος τους, όπως:
- Η διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και των οφειλών κάτω από 5.000 ευρώ των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
- Το νέο βαρύ χαράτσι που καλούνται να υποβάλλουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι για την υποβολή αντιρρήσεων στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπου τα χωράφια τους και τα βοσκοτόπια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις.
- Η πώληση των δυο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία, μετά από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη χώρα μας και το ξεπούλημα «φιλέτων» από την περιουσία της.
Αυτή η στάση της κυβέρνησης έχει εξοργίσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους για να την αναγκάσουν να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
Σ' αυτή την κατεύθυνση καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ το μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί το επίκεντρο και το σημείο αναφοράς του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και καθημερινά ενισχύεται με νέα τρακτέρ, παίρνει μέτρα για την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης και το παραπέρα δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου