Σελίδες

Translate

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου

Αποκαλυπτική για το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν η ετήσια συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
«Επιβεβαιωνόμαστε για την ύπαρξη δύο γραμμών στο εργατικό κίνημα», σημειώνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Από τη μία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν να παρουσιάσουν μία πλούσια δράση όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν. Πιο συγκεκριμένα ανέδειξαν τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο ασφαλιστικό με πιο πρόσφατη την κινητοποίηση ενάντια στο δεξί χέρι του ψαλιδοχέρη, Πετρόπουλο, οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για τις ΣΣΕ με την πρόταση νόμου και την κορύφωση με τα Συλλαλητήρια στις 17/10, η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκατοντάδων σωματείων. Αναδείχτηκε η πάλη κόντρα στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται με την απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 8/12 και το συλλαλητήριο στις 21/2. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν τους αγώνες που έγιναν για το δικαίωμα στη δουλειά όπως στους εργολαβικούς εργαζόμενους, στον δεύτερο πολύμηνο αγώνα της Ανακύκλωσης, το δικαίωμα στη μητρότητα όπως στους πρώην εργολαβικούς στα νοσοκομεία. Στην Συνέλευση οι δυνάμεις μας έβαλαν ψηφίσματα για τη μητρότητα, για την αλληλεγγύη στους αγρότες και για τη δίωξη του Πελετίδη από τη ΧΑ τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Από την άλλη, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ επιβεβαίωσαν το ρόλο τους.
Δεν προβλημάτισε καθόλου την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ και επιχειρήθηκε να μεταφερθεί και στο σώμα η αδιαφορία για όλη την αντεργατική λαίλαπα των μέτρων που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα, η κατάσταση υποχώρησης που βρίσκεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η κατάργηση των ΣΣΕ κλπ., οι ευθύνες της κυβέρνησης για όλη αυτήν την επίθεση, το 3ο μνημόνιο, την συμφωνία για την ψήφιση μέτρων που έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Δεν απασχόλησε την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ, το τί πρέπει να κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα για την ανάκτηση των απωλειών μας, τι σχέδιο δράσης πρέπει να έχει αυτή τη χρονιά και σε ποια κατεύθυνση.
Δεν απασχόλησε την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ η επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, η ανάγκη τα σωματεία να γίνουν επιτελεία μάχης και αγώνα, το θέμα των ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας γι' αυτό δεν υπήρξε και προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.
Δεν βρήκαν τίποτα να πουν για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έγιναν για το όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες σωματείων στη δύναμη του ΕΚΗ με ενεργή συμμετοχή και ευθύνη του προεδρείου.
Αντίθετα είχαν να αντιτάξουν σαν αποκορύφωση της αγωνιστικότητας τους ότι … ανάγκασαν αυτόν που έχει ανεβάσει στα κάγκελα συνταξιούχους και εργαζόμενους για το νέο σφαγιασμό της κοινωνικής ασφάλισης Πετρόπουλο να έρθει να τους συναντήσει στο ΕΚΗ και όχι την προηγούμενη μέρα εκεί που ήθελε αυτός…. Μάλιστα το πήγαν ένα ακόμη βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι μάχες δίνονται στα τραπέζια του διαλόγου, εγκαλώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που κινητοποιούνται. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων που πρωτοστάτησαν αυτοί οι συνδικαλιστές για να παζαρέψουν τι θα χάσουν εκ νέου οι εργαζόμενοι.
Αυτοί οι ίδιοι συνδικαλιστές είναι που χειροκρότησαν την είσοδο του τραπεζίτη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα, βάζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων πλάι σε αυτά του χρηματιστικού κεφαλαίου, ενώ παράλληλα κάνουν γαργάρα την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης με μείωση μισθών και παροχών. Μάλιστα για να καλύψουν την κατρακύλα τους συγκρίνουν τη σύμβαση που υπέγραψαν με τον βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ και όχι με το μέσο μισθό του κλάδου, λες και μπήκαν χθες πρώτη μέρα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το πόσο εργοδοτικοί είναι δεν μπορούν να το κρύψουν πλέον, παρόλο που προσπαθούν πίσω από μία γενική και αόριστη επίκληση στην ενότητα. Όταν αυτοί μιλούν για ενότητα εννοούν αυτήν ανάμεσα σε εργάτες και εργοδότες, εννοούν οι εργάτες να σκύβουν το κεφάλι και να κάνουν ότι τους λέω το αφεντικό τους. Αυτή την ταξική συνεργασία επιδιώκουν και αυτήν αντιπαλεύει το ΠΑΜΕ καθημερινά. Για αυτό υπάρχουν αντικειμενικά δύο γραμμές στο κίνημα.
Μπροστά σε αυτήν την απροκάλυπτη σαπίλα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανέδειξαν την ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση, να μην το βάλουν κάτω, να κάνουν στην μπάντα τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να αποφασίσουν τι κίνημα και τι σωματεία θέλουμε, για να βάλουν φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, για ανάκτηση των απωλειών μας και υπογραφή συμβάσεων που θα επαναφέρουν τους μισθούς και τα δικαιώματα μας στα προ κρίσης επίπεδα.
Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα στα σωματεία κόντρα στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου