Σελίδες

Translate

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τρ. Αλεξιάδης: Αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα από τους εφοπλιστές - ΚΚΕ: Κομπάζετε για μόλις 17 εκατ. όταν φορτώνετε με δισ. φόρους το λαό



Θράσος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, που, ενώ η κυβέρνηση φορτώνει πάνω από 3 δισ. ευρώ από την αύξηση φόρων το λαό, εμφάνισε σαν επίτευγμα της κυβέρνησης ότι εισέπραξε το 2015 μερικά εκατ. ευρώ παραπάνω φόρους από τους εφοπλιστές σε σχέση με το 2014, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα ο Τρύφων Αλεξιάδης, απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, ανέφερε πως σε σχέση με το 2014 οι εφοπλιστές  πλήρωσαν περισσότερα για φόρους το 2015, αποφεύγοντας όμως να μιλήσει με συγκεκριμένα νούμερα. Όταν από τα έδρανα οι βουλευτές του ΚΚΕ του ζήτησαν να πει τα συγκεκριμένα στοιχεία, παραδέχθηκε ότι δεν πλήρωσαν «αυτό που θα έπρεπε», αλλά τάχθηκε ευθέως υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, λέγοντας ότι τυχόν αύξηση της φορολογίας σε βάρος τους θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

Η απάντηση του ΚΚΕ 

Μετά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και διάβασε τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία οι εισπράξεις από το φόρο πλοίων το 2015 ήταν μόλις 17 εκατ. ευρώ και τόνισε «ερχόσαστε στη Βουλή και κομπάζετε για αυτό».
Πρόσθεσε ότι αυτό το ποσό «είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο που καταναλώνουν σε μία μέρα» και ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές προς τους εφοπλιστές, σημειώνοντας ότι σε βάρος του λαού μεγαλώνει η φοροεπιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου