Σελίδες

Translate

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Αύριο στις 5.30 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής καλούν με ανακοινώσεις τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Κυριακή 22 Μάη,στις 5.30 μ.μ., στην Ομόνοια, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που συζητάει και ψηφίζει εκείνη την ώρα η κυβέρνηση στη Βουλή. Πούλμαν για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσει από το Πέραμα (4 μ.μ., πλατεία Ηρώων) και από το Λαύριο (3.30 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων).
Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ., στοΑγαλμα Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλούν με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, καθώς και δεκάδες Συνδικάτα και Ομοσπονδίες της Αττικής.
Με ανακοίνωση - κάλεσμα, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, αφού πετσόκοψε συντάξεις, τσάκισε δικαιώματα και καταδίκασε τους απόμαχους της δουλειάς στη φτώχεια, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, τώρα όχι μόνο κόβει το ΕΚΑΣ, αλλά ζητάει και αναδρομικά τα λεφτά από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Καλεί τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να μη νομιμοποιήσουν τα άθλια μέτρα της κυβέρνησης, να κλιμακώσουν τους αγώνες, συμμετέχοντας και στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στην Ομόνοια είναι οι εξής (όλες στις 5 μ.μ.):
  • Αιόλου και Σταδίου (Χαυτεία): Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου, των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Οδός Πειραιώς (στο ύψος της Ομόνοιας): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, Θριασίου - Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ξεκίνησαν χτες με συγκεντρώσεις και πικετοφορίες σε διάφορες πόλεις. Σήμερα και αύριο συνεχίζονται ως εξής:
-- Σήμερα, Σάββατο, σε Αγρίνιο (11 π.μ., κεντρική πλατεία), Βόλος (πικετοφορία, 11 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου), Γιάννενα (10 π.μ., Δημαρχείο), Ηράκλειο (11 π.μ., πλατεία Λιονταριών), Καβάλα (10 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη), Καρδίτσα (πικετοφορία, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία), Κέρκυρα (10 π.μ., Οκαζιόν), Λάρισα (11 π.μ., πικετοφορία μπροστά από τα γραφεία του ΕΚ), Λαμία (πικετοφορία 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου), Λέσβος (10.30 π.μ., πικετοφορία από την πλ. Σαπφούς),Λευκάδα (7 μ.μ., Αη Μηνάς), Σάμος (11 π.μ. πικετοφορίες στο Βαθύ - Εργατικό Κέντρο Σάμου και στο Καρλόβασι - γραφεία Εργατικού Κέντρου), Τρίκαλα (10.30 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου), Χαλκίδα (11 π.μ., πλατεία Αγοράς).
-- Αύριο Κυριακή 22 Μάη, σε Αλεξανδρούπολη(7.30 μ.μ., Δημαρχείο), Ζάκυνθο (7 μ.μ., Νομαρχία), Ξάνθη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία),Πάτρα (6.30 μ.μ., πλατεία Τριών Συμμάχων),Πτολεμαΐδα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου