Σελίδες

Translate

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Απόλυτη πλειοψηφία για τις δυνάμεις που στήριξε το ΠΑΜΕ

Το «Εργατικό Μέτωπο» πήρε το 52,8% των ψήφων από τους αντιπρόσωπους στο συνέδριο και εξέλεξε 8 μέλη στο νέο ΔΣ
Οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων εμπιστεύτηκαν τις ταξικές δυνάμεις και τους έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου
Οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων εμπιστεύτηκαν τις ταξικές δυνάμεις και τους έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου
Την απόλυτη πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατέκτησαν οι ταξικές δυνάμεις, σημειώνοντας άνοδο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες, στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε χτες βράδυ. Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 89 αντιπρόσωποι (από 106 το 2013) και τα αποτελέσματα έχουν αναλυτικά ως εξής:
Το ψηφοδέλτιο «Εργατικό Μέτωπο», που στηρίζει το ΠΑΜΕ, πήρε 47 ψήφους (από 43), ποσοστό 52,8% και εξέλεξε 8 έδρες (από 6) στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) υπέστη σημαντικές απώλειες και έλαβε 34 ψήφους (από 49), εκλέγοντας 5 έδρες (από 6). Ο συνδυασμός «Ταξική Ενότητα» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήρε 5 ψήφους (από 6) και δεν εξέλεξε έδρα (είχε μία στην προηγούμενη Διοίκηση). Το ψηφοδέλτιο «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε δύο ψήφους (από 4), ενώ μία ψήφο έλαβε μεμονωμένος υποψήφιος.
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ τονίζει ότι η σημαντική αυτή νίκη ήταν «καρπός της ακούραστης και πρωτοπόρας δράσης των ταξικών δυνάμεων στην εργατική τάξη των Ιωαννίνων, σε συνθήκες ολόπλευρης επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Το αποτέλεσμα είναι έμπρακτη καταδίκη των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια, που η εργατική τάξη των Ιωαννίνων μάτωνε από την πρωτοφανή επίθεση, οι δυνάμεις αυτές αποτελούσαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας. Είναι καταδίκη στην επιχείρηση να οδηγήσουν με δικαστικές αποφάσεις στον αποκλεισμό των ταξικών σωματείων και σε διορισμό Διοίκησης, για να συνεχίσει το Εργατικό Κέντρο να αποτελεί στήριγμα της μεγαλοεργοδοσίας.
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη να ξεσηκωθεί ενάντια στο νόμο - σφαγείο των όσων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν. Να οργανωθεί στα συνδικάτα, να δυναμώσει τη συσπείρωση και οργάνωση στους τόπους δουλειάς και με μπροστάρη τη νέα ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, να ορθώσει τείχος στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου