Σελίδες

Translate

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Απεργούν και σήμερα πανελλαδικά οι λιμενεργάτες

Συγκεντρώσεις χτες σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στα λιμάνια
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στα λιμάνια
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έκαναν χτες οι λιμενεργάτες στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας τους που συνεχίζεται σήμερα, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών που προωθεί η κυβέρνηση. Στην απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τη συμμετοχή και την οργάνωση της απεργίας, με διεκδικητικό πλαίσιο που θα συγκρούεται με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια στα μονοπώλια, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Οι λιμενεργάτες έφτασαν στο ΥΕΝ με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, όπου πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό, Θεόδωρο Δρίτσα, ο οποίος περιορίστηκε σε ευχολόγια για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για τις εργασιακές σχέσεις, είπε ότι θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, που σημαίνει πλήρης ελαστικοποίηση, ιδιαίτερα για όσους θα προσλαμβάνονται στο εξής. Σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, οι λιμενεργάτες θα κάνουν στις 5.30 π.μ. περιφρούρηση στο χώρο της κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά.
Στους απεργούς μίλησε χτες ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται και κλιμακώνεται για να θωρακιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Παράλληλα, επεσήμανε τις ευθύνες όλων όσοι έσπερναν και συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι με την εναλλαγή κυβερνήσεων θα καλυτερεύσει η κατάσταση σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε, τέλος, σε σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ ΑΕ έκαναν συγκέντρωση μπροστά στον Επιβατικό Σταθμό του λιμανιού και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη το δημαρχείο. Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης να πάρει ξεκάθαρη απόφαση απέναντι στις εξελίξεις και αυτός τους κάλεσε να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου