Σελίδες

Translate

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Προκλητικά περήφανος για το νέο ασφαλιστικό νόμο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Υπερήφανος για το νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, που έφερε και ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς βασίζεται στις αρχές της «ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας την Τρίτη 10 Μάη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ».
Ο υπουργός Εργασίας προσπέρασε το διά ταύτα των συντάξεων πείνας και στόλισε τον αντιασφαλιστικό νόμο με παραπλανητικά ιδεολογήματα περί τάχα «ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τη «δικαιοσύνη» της γενικευμένης συνταξιοδοτικής - ασφαλιστικής φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο των ασφαλισμένων και των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι με το νέο νόμο το 90% του λαού θα δει τη ζωή του να βελτιώνεται. Για τους αγρότες ισχυρίστηκε ότι 9 στους 10 κερδίζουν, την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην κυριολεξία «καρατομούνται» από την «γκιλοτίνα» του νέου νόμου, που προβλέπει εξοντωτική αύξηση εισφορών. 
Επιπρόσθετα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιχείρησε να «χρυσώσει το χάπι» του «δημοσιονομικού κόφτη», λέγοντας ότι αυτός δεν σημαίνει αυτόματη λήψη μέτρων, αλλά θα αναπροσαρμόζει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κωδικούς του προϋπολογισμού -το οποίο στο διά ταύτα σημαίνει ότι θα επηρεαστούν είτε προς τα κάτω οι δαπάνες είτε προς τα πάνω τα έσοδα, δηλαδή οι φόροι! Ισχυρίστηκε ότι ο «κόφτης» δεν σημαίνει αυτόματη μείωση μισθών και συντάξεων, προσθέτοντας ότι μπορούν να βρεθούν «εναλλακτικοί τρόποι» και όχι απευθείας μειώσεις, όπως η αύξηση της φορολογίας και η προσωρινή αύξηση των εισφορών! Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, θα πρόκειται για μέτρα που θα κλέβουν το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, είτε με απευθείας ονομαστικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις είτε με έμμεσες μειώσεις στο πραγματικό εισόδημα μέσω της αύξησης της φοροληστείας και των εισφορών. 
Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα μέσω του «κόφτη» δεν θα λαμβάνονται αυτόματα, αλλά θα λαμβάνονται από τη Βουλή, ενώ στην πραγματικότητα τα μέτρα θα μπορούν να λαμβάνονται με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς καν να ψηφιστούν στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου