Σελίδες

Translate

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αυξάνονται οι αποφάσεις για απεργία στις 8 Νοέμβρη

Φωτό αρχείου
Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Νοέμβρη, για να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και να κλιμακωθεί ο αγώνας για τις ανάγκες των εργαζομένων, με αιχμή την πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών για όλους, αποφασίζουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα.

Ταυτόχρονα, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κλάδους, στα Συνδικάτα, στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, να δώσουν οργανωμένα και συντονισμένα τη μάχη με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων». Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργιακής μάχης προγραμματίζουν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, συνδικαλιστικές συσκέψεις, πλατιά εξόρμηση στους χώρους δουλειάς.
Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες αποφάσεις για την απεργία στις 8 Νοέμβρη, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι πρέπει να μπουν στη μάχη όλα τα διοικητικά συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

Αποφάσεις Ομοσπονδιών

Πανελλαδική πανοικοδομική απεργία στις 8 Νοέμβρη αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας«Η απόφασή μας αυτή», τονίζει, «βασίζεται πάνω στην ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων του κλάδου των Κατασκευών για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα. Τροφοδοτείται από τις δεκάδες μάχες που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα στα εργοτάξια, στους χώρους δουλειάς και την απόσπαση αυξήσεων πάνω στα μεροκάματα που καταβάλλονται. ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) καλεί παράλληλα «σε συντονισμό και οργάνωση της διεκδίκησης και της πάλης από κοινού με άλλους κλάδους, προτάσσοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, τις ανάγκες των εργαζομένων».
Να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και να διεκδικήσουν την υπογραφή «νέων ΣΣΕ στον κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας», καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.
«Η ανάπτυξή τους σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης! Η πείρα από τον κλάδο μας αυτό δείχνει ξεκάθαρα», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), τονίζοντας ότι «η δική μας ανάπτυξη έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί, στη βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, της ανόδου της παραγωγικότητας».
Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 8 Νοέμβρη καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, σημειώνοντας ότι «σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις».
«Στις 8 Νοέμβρη απεργούμε για υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αντεργατικός νόμος Αχτσιόγλου - Βρούτση», τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.
Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας για να σταλεί μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και να διεκδικήσουμε λύσεις με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Νοέμβρη, για να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και να κλιμακωθεί ο αγώνας για τις ανάγκες των εργαζομένων, με αιχμή την πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών για όλους, αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας στο ενδιάμεσο συνέδριό της στην Κατερίνη στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2018.

Απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα

Την κήρυξη πανεργατικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Λάρισας«Να γίνει η 8η Νοέμβρη μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, κορύφωση της πολύμορφης δραστηριότητας όλου του επόμενου διαστήματος», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Απόφαση προκήρυξης 24ωρης πανεργατικής απεργίας για τις 8 Νοέμβρη πήρε και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.
Απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καλώντας ταυτόχρονα τα σωματεία της δύναμής του να αποφασίσουν και αυτά συμμετοχή μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες. Την κήρυξη απεργίας στις 8 Νοέμβρη αποφάσισε και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής με κύριο αίτημα την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ και με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».
Αποφάσεις για την απεργία έχουν πάρει ακόμη τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε την κήρυξη απεργίας για τις 8 Νοέμβρη απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας τονίζοντας «καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα χωρίς αναμονή και ανοχή».
Απόφαση για απεργία στις 8 Νοέμβρη έλαβε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου.  Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, σημειώνοντας: «Δίνουμε μαχητικά, αγωνιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Δίνουμε απάντηση στα ψέματα, στον εμπαιγμό, στις αυταπάτες, στις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και στη ΝΔ που προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι είναι πιο ικανή να προωθήσει την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική». Απόφαση για απεργία στις 8 Νοέμβρη έλαβε και η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, τονίζοντας ότι «στην αμείλικτη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση - εργοδοσία πρέπει να αντιδράσουμε προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».
«Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με την απεργία στις 8 Νοέμβρη! Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, με την κακοπληρωμένη εργασία των ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης, με την ανεργία». επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη απεργούμε τονίζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σημειώνοντας ότι «μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές».
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Αποφάσεις από Σωματεία και Συνδικάτα

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχει λάβει το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, τονίζοντας: «Να μην τους κάνουμε το χατίρι. Με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».Το Συνδικάτο «καλεί σε άμεση σύγκληση της Διασωματειακής Επιτροπής του Τύπου με θέμα συζήτησης την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ» και ζητά «να παρθεί απόφαση για απεργία στις 8 Νοέμβρη 2018».
Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν λάβει ακόμη: Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,  το ΣΕΤΗΠ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τo Σωματείo Εργαζομένων στη «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, το Επιχειρησιακό Σωματείο στη «Cyta Hellas», το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης και το Σωματείο Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, το ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Τρικάλων.
Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικού Ν. Αττικής Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας – Πρέβεζας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων TASTY.
Η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), το Επιχειρησιακό Σωματείο Ξενοδοχείο Ζαφόλια, το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού Αττικής «Βύρωνας», η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ», το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, το Σωματείο Οδηγών Φορτηγών Αττικής και Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων FORTHNET – NETMED, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Κέρκυρας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου