Σελίδες

Translate

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Το βαρέλι δεν έχει πάτο!»

Το θέμα της απληρωσιάς και των απολύσεων στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» συζητήθηκε μετά από πρόταση της ΔΑΣ, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με εργαζόμενους του χώρου, αλλά και την απολυμένη να δίνουν το «παρών».
Κατά τη συζήτηση αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός ρόλος της πλειοψηφίας του ΕΚ Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας, που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΛΑΕ, απέρριψαν το αίτημα να βγει μια ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που να στηρίζει τους εργαζόμενους.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ σημειώνει πως «η μεν ΔΑΚΕ (ΝΔ), αφού στην αρχή προσπάθησε να κάνει ανάκριση στους εργαζόμενους, είπε με θράσος ότι "πρέπει να ακούσουν και την άλλη άποψη".  Ευθέως δηλαδή αμφισβητεί τους εργαζόμενους - στηρίζει την εργοδοσία. Το ότι η ΛΑΕ στήριξε την εργοδοσία και τη ΔΑΚΕ και σε αυτό το θέμα, αποδεικνύει πως όταν πας χέρι - χέρι με τη ΔΑΚΕ και σε διακατέχουν αντι-ΠΑΜΕ θέσεις, ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Μάλιστα, ο κ. Κανέλλης, ύστερα από σχετική ερώτηση προς τους εργαζόμενους αμφισβήτησε,  πλην σαφώς, το αν οι εργαζόμενοι  δικαιούνται ούτε ένα ευρώ πάνω από τα 586!!! Να χαίρεται η εργοδοσία του "Πανελλήνιον" το νέο της φίλο! Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΕ, που κατά τα άλλα αυτοπροβάλλονται ως φιλεργατικοί και προοδευτικοί, θα πρέπει να απολογηθούν για αυτή τους τη στάση».
Παράλληλα, «όρισαν ως εκπρόσωπο στην τριμερή συνάντηση για τη διευθέτηση της εργατικής διαφοράς τον κ. Κανέλλη! Αυτόν που δεν τόλμησε να σηκώσει το χέρι του και να ψηφίσει την πρόταση της ΔΑΣ για ανακοίνωση καταγγελίας του εργοδότη και στήριξη των εργαζομένων».
Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης «να μην επιτρέψουν να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση και ο εκφυλισμός του εργατικού κινήματος. Να πάρουν θέση στα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι "την άλλη άποψη" της εργοδοσίας».
Καταλήγοντας, επισήμανε πως τόσο η ΛΑΕ όσο και η ΔΑΚΕ της ΝΔ όσον αφορά την απεργία στις 8 Νοέμβρη «κρύφτηκαν πίσω από τη ΓΣΕΕ και καταψήφισαν την πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου