Σελίδες

Translate

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Αυξάνονται οι αποφάσεις για πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη
Σε σύσκεψη στην Αττική για την οργάνωση της απεργίας καλεί την Παρασκευή η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ
Με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων»,Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα ετοιμάζουν ενιαία και μαχητική απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Νοέμβρη.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μια σειρά από δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και κλαδικά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και προγραμματίζουν συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, με στόχο να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα, να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.
Μέχρι στιγμής, αποφάσεις για απεργία στις 8 Νοέμβρη έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και τα Εργατικά Κέντρα: Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Αγρινίου, Λαμίας, Λευκάδας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Αρτας και Σάμου.
Με θέμα ακριβώς τον σχεδιασμό και την οργάνωση της πάλης για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη σωματείων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων με έδρα την Αττική, την Παρασκευή 5/10 στις 18.30, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια).
Μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς για ΣΣΕ με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών
«Ανάπτυξη για τις μεγαλοεπιχειρήσεις και μεσαίωνας για τους εργαζόμενους». Αυτή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και στον κλάδο των λογιστών, σημειώνει στην ανακοίνωσή της για την απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η ένταση της εργασίας μας, τα 12ωρα ωράρια, οι απολύσεις, οι κατάπτυστες συμβάσεις με όρους γαλέρας, οι πενιχροί μισθοί, διαμορφώνουν το κλίμα για τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα, τζίροι και κέρδη των μεγάλων ελεγκτικών, λογιστικών και συμβουλευτικών εταιρειών "τραβούν τον ανήφορο". Γιατί όχι, άλλωστε, αφού πατάνε στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων».
Απαντώντας εξάλλου στην κυβερνητική απάτη περί «επαναφοράς των ΣΣΕ», η ΠΟΛ υπογραμμίζει ότι αυτά «είναι κενό γράμμα, καθώς με το όλο αντεργατικό πλαίσιο που υπάρχει οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Αλήθεια, ποιος νόμος είναι αυτός που υποχρεώνει μια εργοδοτική οργάνωση να υπογράψει μια ΣΣΕ αν δεν είναι της αρεσκείας της; Η πείρα από την Ομοσπονδία μας τόσα χρόνια λέει ότι παρ' όλες τις προσπάθειες για υπογραφή ΣΣΕ, η άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων ήταν καθοριστική».
Με βάση τα παραπάνω, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις».
Την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για τις 8 Νοέμβρη αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ. Καλεί όλα τα συνδικάτα του Δημοσίου στο νομό να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, καθώς και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού να μπουν αποφασιστικά στην οργάνωση της απεργίας. Για την καλύτερη προετοιμασία της, η Γενική Συνέλευση καλεί σε οργάνωση συσκέψεων ανά σωματείο, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, ενώ θα συντονιστεί σε κεντρική συνδικαλιστική σύσκεψη στο νομό με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Συσκέψεις Εργατικών Κέντρων
Στο μεταξύ, για την προετοιμασία της απεργίας διοργανώνονται μια σειρά από συσκέψεις από Εργατικά Κέντρα:
-- Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΠ.
-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη την Πέμπτη 4/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων.
-- Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας τη Δευτέρα 8/10, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα, διοργανώνει πανσαμιακή συγκέντρωση, στις 17/10στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, απαιτώντας να κλείσουν τα «hot spots» εδώ και τώρα στη Σάμο και στα άλλα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου