Σελίδες

Translate

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Με μαχητική κινητοποίηση διεκδίκησαν Εργατικό Κέντρο στήριγμα όλων των εργαζομένων

Από την πορεία των ταξικών σωματείων στα ΤρίκαλαΑπό την πορεία των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα
Τη διενέργεια ενός καθαρού, απαλλαγμένου από τους νόθους αντιπροσώπους, συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων διεκδίκησαν αγωνιστικά το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτώβρη οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στην περιοχή, πραγματοποιώντας μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης.
Με την αποψινή κινητοποίηση, που αποτελεί συνέχεια των δυναμικών αγωνιστικών παρεμβάσεων που προηγήθηκαν και είχαν ως ως αποτέλεσμα να αποτύχουν οι προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να οργανώσει ένα συνέδριο νοθείας, απαίτησαν εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων, ενώ ταυτόχρονα καταδίκασαν την απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων για διορισμό διοίκησης αποτελούμενης από τους πρωτεργάτες της νοθείας!
Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - ΠοτώνΟικοδόμωνΛογιστών και Βοηθών Λογιστών μίλησε ο Γιώργος Λιατίφης, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Τρικάλων, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Η μάχη που δίνουμε αυτούς τους μήνες στο ΕΚΝΤ δεν είναι για τις πλατιές καρέκλες. Αυτές τους τις χαρίζουμε! Είναι μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας. Είναι μια μάχη για να είναι το ΕΚΝΤ το στήριγμα όλων των εργαζομένων, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά...

Το ταξικό κίνημα στην περιοχή μας ήταν αυτό που έδωσε διέξοδο, άνοιξε το δρόμο για την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων, με απεργίες, κλαδικές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην "απλήρωτη εργασία", τις απολύσεις, για το δικαίωμα στην Υγεία, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, τη συνέχιση των Λαϊκών Φροντιστηρίων "Αλληλεγγύης" μαζί με Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε παιδιά ανέργων, φτωχών εργατοϋπαλλήλων, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες στο νομό μας. Οι δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι αυτά που δίνουν ζωή στο ΕΚ, λειτουργούν τα γραφεία τους, συντονίζουν από εδώ τις παραπάνω δράσεις τους...
Καλούμε τα σωματεία του ΕΚΤ, κάθε αντιπρόσωπο, τίμιο συνδικαλιστή που ανησυχεί γι' αυτές τις εξελίξεις, κάθε αντιπρόσωπο στο συνέδριο που έχει διάθεση να αλλάξει αυτή η κατάσταση να πάρει θέση, να καταδικάσει αυτή την απόφαση. Ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φραγμό σ' αυτήν την πολιτική είναι η συσπείρωση στα ταξικά σωματεία οργανώνοντας την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να βγάλουμε το κίνημά μας από το τέλμα και την αναξιοπιστία που οδηγεί σε απομάκρυνση των εργαζομένων, των νέων εργαζομένων από τα σωματεία».
Ο Γ. Λιατίφης κατήγγειλε ότι η Αστυνομία απευθύνθηκε στην προσωρινή διοίκηση του ΕΚΝΤ και καλεί σε απολογία εργαζόμενους που αντιστάθηκαν και απέτρεψαν ένα νόθο συνέδριο τον Ιούνη 2018, υπογραμμίζοντας: «Φαίνεται ότι εποχές που τα συνέδρια των εργατικών οργανώσεων γίνονταν με την παρουσία και την άδεια του ενωμοτάρχη και του χωροφύλακα επιστρέφουν! Η παρέμβαση της Αστυνομίας έχει τη σφραγίδα της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δηλαδή της ΠΑΣΚΕ, που και τότε ύστερα από αίτημά της ήταν παρούσα στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι΄αυτές τις ενέργειες και τις όποιες ανακρίσεις προχωρά η Αστυνομία, για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πώς να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία από το κράτος και τις αστυνομικές δυνάμεις. Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξή του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ. Όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί».
Μετά την ομιλία ακολούθησε δυναμική πορεία προς τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου