Σελίδες

Translate

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ολοι την Πέμπτη στην απεργία! Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα στο Αγ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
Στην τελική ευθεία προς την πανεργατικήπανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε περισσότερες από 70 πόλεις, πέντε κλαδικές Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν στους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, για να πάρει απάντηση το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις κλιμάκωσης.
Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν, οιΟμοσπονδίες ΟικοδόμωνΓάλακτος - Τροφίμων - ΠοτώνΤύπου - Χάρτου,Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - ΔέρματοςΛογιστών και Φαρμάκουσημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι λαιμητόμος, δεν πρέπει να περάσει. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις. Οσοι μιλούν για τροποποιήσεις μέσα από δήθεν διάλογο, παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Πρέπει να μείνει στα χαρτιά! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι μόνοι που από την αρχή πανηγυρίζουν γι' αυτό το νομοσχέδιο είναι ο ΣΕΒ και η ΕΕ! Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση χαιρέτισε την "υπεύθυνη στάση που κράτησε ο ΣΕΒ" και οι άλλοι εργοδότες!
Ηρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Να ακουστούν δυνατά οι δικές μας διεκδικήσεις! Εμείς είμαστε που δουλεύουμε και μένουμε απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες! Που μας πετάνε στο δρόμο της ανεργίας χωρίς επίδομα, χωρίς στήριξη καμιά! Εμείς και τα παιδιά μας δουλεύουμε στις πιο βαριές δουλειές με μισθό 500 ευρώ, αυτόν δηλαδή που ψήφισαν όλα τα κόμματα του μνημονίου και της ΕΕ. Εμείς παράγουμε τα πάντα, από εμάς θησαύρισαν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοκατασκευαστές και μας πληρώνουν με τη μακροχρόνια ανεργία την περίοδο της κρίσης.

4 Φλεβάρη κανένας εργαζόμενος στη δουλειά, κανένας άνεργος στο σπίτι! Ολοι στην απεργία! Ολοι στις συγκεντρώσεις! Δείχνουμε τη δύναμή μας! Χτίζουμε όλοι μαζί εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα. Εχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τα παιδιά μας αυτή η απεργία να γίνει παρακαταθήκη, να τροφοδοτήσει ακόμα πιο μαζικούς και δυναμικούς αγώνες. Να είναι η αρχή μιας νέας μεγάλης ανόδου του εργατικού κινήματος, αρχή κοινών αγώνων και συμμαχίας με τα άλλα στρώματα του εργαζόμενου λαού. Εδώ είναι η πραγματική ελπίδα! Στο δρόμο του αγώνα είναι η ελπίδα! Στην οργάνωση είναι η δύναμή μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!».
Πρόγραμμα δράσης
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ.Σήμερα Τρίτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει προκηρύξει, μαζί με την Εργοταξιακή Επιτροπή, στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.30 π.μ., προκειμένου να γίνει Γενική Συνέλευση. Χτες, Δευτέρα, το Συνδικάτο οργάνωσε συγκεντρώσεις σε δύο εργοτάξια στο Περιστέρι.
Επίσης σήμερα, στις 11 π.μ., η Επιτροπή Ανέργων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας με αιχμή την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καλεί τους ανέργους του κλάδου να διεκδικήσουν: Πλήρη Ασφάλιση για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας. Απολυμένοι εργαζόμενοι από τις αποθήκες της επιχείρησης «Διακίνηση» και το «Μαρινόπουλο», αλλά και εργαζόμενοι από την εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.
Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Τέλος, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από σωματεία του Ηρακλείου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ανάρτησαν τη Δευτέρα στο ιστορικό φρούριο «Κούλες» ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Ξεσηκωμός - Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο». Με τη συμβολική αυτή κίνηση, κάλεσαν την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό και σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μεθαύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
Πανό για την προπαγάνδιση της πανεργατικής απεργίας, με το σύνθημα «Οχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κάτω οι φόροι», ανάρτησαν και στην πρόσοψη του Δημαρχείου Περάματος το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα συμβολική κατάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου