Σελίδες

Translate

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προσπάθεια αλλοίωσης του συσχετισμού
Πρόκληση για τους αντιπροσώπους του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αποτελεί η στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που επιχειρούν με δικαστικές αποφάσεις να αλλοιώσουν τη σύνθεση του Συνεδρίου, παραβιάζοντας τις αποφάσεις και το καταστατικό του ΕΚΠ. Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν και από μεθαύριο ξεκινάνε οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η«Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), «με την έναρξη του Συνεδρίου (19-2-2016) για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων αποφάσισε τον αποκλεισμό του σωματείου "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Φύλαξης" (ΠΑΣΕΦ), επειδή στο πρακτικό αρχαιρεσιών του για την εκλογή αντιπροσώπων στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο έγραφε Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και χωρίς να αναγράφεται ο αριθμός των ψηφισάντων.
Η διοίκηση του ΠΑΣΕΦ προχώρησε και σε παραχάραξη του πρακτικού μετατρέποντας το "Α" σε "Π", από ΕΚΑ σε ΕΚΠ. Αυτή η διοίκηση - και χωρίς να παραβρεθεί, αλλά με παρουσία του επικεφαλής του ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, Θ. Βασιλόπουλου - είχαν το θράσος να προσφύγουν δικαστικώς, απαιτώντας τη συμμετοχή του σωματείου στο Συνέδριο του ΕΚΠ.
Αντίστοιχα, η διοίκηση της "Πανελλήνιας Ενωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού" (ΠΕΑΘΕΝ), αρνούμενη να καταθέσει έγκαιρα ένα από τα βασικά δικαιολογητικά (Μητρώο Μελών), όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ΕΚΠ, επιχειρεί εφτά μέρες μετά την έναρξη του Συνεδρίου να συμμετέχει με δικαστικές μεθοδεύσεις και παρά το γεγονός της ομόφωνης απόφασης των συνέδρων για αποκλεισμό του».
Στόχος αυτών των μεθοδεύσεων από τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι να αποτρέψουν την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, σημειώνει η ΔΕΣΚ και καλεί τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου του ΕΚΠ «να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις ΔΕΣΚ/ΠΑΜΕ, για την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου