Σελίδες

Translate

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης όπως και ο λαός στις πόλεις»...

Από την εξέδρα του παναγροτικού συλλαλητηρίου, τα μεγάφωνα καλούσαν και χτες: «Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, όπως όλος ο λαός στα χωριά και στις πόλεις. Απέναντί μας, έχουμε τους μεγαλεμπόρους, τις βιομηχανίες τροφίμων, που για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, μας "παίρνουν τη σοδειά φτηνά". Μας αφήνουν απλήρωτους, ενώ η λαϊκή οικογένεια τα αγοράζει πανάκριβα. Οι φτωχοί στις πόλεις δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, αναζητούν φαΐ στα συσσίτια, σε ελεημοσύνες, ακόμα και στα σκουπίδια.
Απέναντί μας έχουμε και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες, που σε συμφωνία με την ΕΕ κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσής μας. Γι' αυτό διεκδικούμε να αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, που τριπλασιάζει τις εισφορές, ενώ θα παίρνουμε συντάξεις ψίχουλα. Καμιά κράτηση στο εισόδημα για την Υγεία, να είναι δωρεάν για όλους.
Με τον αγώνα μας, απαιτούμε ακόμα να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας. Θέλουμε να φορολογηθούμε δίκαια, με βάση το συνολικό πραγματικό εισόδημα, όχι με τα τεκμήρια διαβίωσης, που χτυπάνε τους μικρομεσαίους αγρότες που κάνουν και κάποια μεροκάματα για να επιβιώσουν. Τα τεκμήρια διαβίωσης συντρίβουν κάθε μικροαγρότη, επαγγελματία, επιστήμονα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου