Σελίδες

Translate

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας εργατών - αγροτών

Στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. το αγωνιστικό ραντεβού. Προσυγκεντρώσεις σε τέσσερα σημεία μισή ώρα νωρίτερα
Οι συνταξιούχοι, που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στα μπλόκα, θα συμμετάσχουν κι αυτοί στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Οι συνταξιούχοι, που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στα μπλόκα, θα συμμετάσχουν κι αυτοί στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Το στοιχείο της αλληλεγγύης και ταυτόχρονα την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που θίγονται από την ίδια πολιτική, αναδεικνύει το συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, την ίδια ώρα που στο Σύνταγμα θα διαδηλώνουν για δεύτερη μέρα οι αγρότες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης.
Οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο, έχουν οριστεί για τις 10.30 π.μ. στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων - Λαυρεωτικής.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, του Πειραιά και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Θριάσιου - Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
Κάλεσμα στους δικηγόρους
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει, μεταξύ άλλων, σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους η«Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»,χαιρετίζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή τους στις τελευταίες μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Η παράταξη χαρακτηρίζει τη «νέα» πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που έδωσε στη δημοσιότητα, άλλη μια «βελτιωμένη» κοροϊδία και αναφέρει ότι οι προσωρινές (για μια τριετία) «εκπτώσεις» στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, ισοδυναμούν με «αργό θάνατο» για τα ασφαλιστικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών δικηγόρων.
Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «σοβαρές ευθύνες γι' αυτόν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, επωμίζονται και οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων και των άλλων επιστημονικών φορέων, που συνεχίζουν να εστιάζουν την αντίδρασή τους στην έλλειψη "αναλογιστικών μελετών" και "ποσοτικοποιημένων στοιχείων", δέχονται τη λογική της "ανταποδοτικότητας" και εξαντλούν την κριτική τους αποκλειστικά σχεδόν στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, μπαίνοντας έτσι σε ένα άθλιο παζάρι μαζί της».
Κινητοποίηση στο Βόλο
Κινητοποίηση έξω τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας στο Βόλο,οργάνωσαν χτες ταξικά Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα και Λαϊκές Επιτροπές, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων για το Ασφαλιστικό. Στο κτίριο όπου στεγάζονται στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων αναρτήθηκε πανό του ΠΑΜΕ που έγραφε: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή του κεφαλαίου είναι εντολή, ξεσηκωμός». Στην είσοδο των γραφείων, εκπρόσωποι των Γραμματειών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., θα γίνουν κινητοποιήσεις στις λαϊκές γειτονιές της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου