Σελίδες

Translate

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αποτιμούν την απεργία και αποφασίζουν κλιμάκωση

Προετοιμασίες για 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στη Βουλή
Από τη μαζική σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Από τη μαζική σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι πλατιές συσκέψεις που καλούν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, αλλά και οι συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την αποτίμηση της γενικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη και το σχεδιασμό για παραπέρα κλιμάκωση, με την κήρυξη 48ωρης απεργίας, αν η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τη γενική κατακραυγή.
Την περασμένη Πέμπτη, έγινε στην Αθήνα η μαζική σύσκεψη που συγκάλεσαν οκτώ Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 συνδικαλιστών απ' όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Την ίδια μέρα, αντίστοιχη σύσκεψη με μαζική συμμετοχή έγινε και στη Θεσσαλονίκη.
Τη σκυτάλη παίρνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με σύσκεψη που οργανώνει την Τρίτη 23 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσά του. Καλεί σε συμμετοχή εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών, ΕΒΕ, επιστημόνων, νεολαίας και γυναικών. Στο Βόλο, με πρωτοβουλία σωματείων και Επιτροπών Αγώνα της Μαγνησίας, έγιναν τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώσεις σε γειτονιές της πόλης, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι και κόσμος από τα λαϊκά στρώματα.
Τέλος, σε συμβολική κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΓΑ στην Αθήνα προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, συμπαραστεκόμενοι και μ' αυτόν τον τρόπο στους αγωνιζόμενους αγρότες. Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωση, ο δίκαιος αγώνας των αγροτών «συναντά τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών, επιστημόνων, μισθωτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και ανέργων και ανασφάλιστων όλης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου