Σελίδες

Translate

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ευαισθησία ή υποκρισία;

«Ποιος μας φυλάσσει από τους φύλακες;», διερωτώνται υποκριτικά ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε Ερώτησή τους προς την Κομισιόν, την οποία κατηγορούν ότι προσφέρει «υπερεξουσίες, καθεστώς ασυλίας και αδιαφάνεια στη "νέα Frontex"», ενώ καταγγέλλουν συνολικά την «Ευρώπη φρούριο» ότι προσπαθεί να υψώσει «νέα τείχη απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες».
Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πραγματικά ανησύχησαν με τις εξελίξεις στο Αιγαίο, που μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι, να αλωνίζουν Frontex, ΝΑΤΟ και λοιπά ...ευαγή ιδρύματα στο όνομα του Προσφυγικού, αλλά στην πράξη υπηρετώντας άλλους επικίνδυνους σχεδιασμούς τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής.
Δεν είναι όμως έτσι. Γιατί αν ήταν θα έπρεπε να καταγγέλλουν τους υπαίτιους για την προσφυγιά, να στηλιτεύουν την επιλογή της ΕΕ να ανοιγοκλείνει την κάνουλα αναλόγως του πόσους φτηνούς εργάτες χρειάζονται τα μονοπώλιά της, να κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για τη συναίνεσή της σε όλους τους σχεδιασμούς. Θα έπρεπε, τελικά, να διαχωρίζουν τη θέση τους. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν συμβαίνει.
Απεναντίας, αρκούνται να ζητήσουν απ' την Κομισιόν να επιτρέψει την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στη λειτουργία του Μηχανισμού Καταγγελιών για το πώς θα συμπεριφέρεται η Frontex στους πρόσφυγες! Συνεπώς, συμπεραίνουμε ότι δεν τους πήρε άλλος πόνος παρά το πώς θα σώσουν τα προσχήματα για τις επιλογές της κυβέρνησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου