Σελίδες

Translate

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ξεκίνησε η εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξόρμηση Μάρτη - Μάη για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Η εξόρμηση έχει τη μορφή λαχειοφόρου. Κάθε λαχνός κοστίζει 3 ευρώ και την 1η Ιούνη θα κληρωθεί ένα πενθήμερο ταξίδι για δυο άτομα στην Ισπανία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Τους λαχνούς μπορεί να τους προμηθευτεί κανείς από τα γραφεία των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και από τις τοπικές γραμματείες σε όλη τη χώρα. Για τη σημασία της εξόρμησης και τον τρόπο που οργανώνεται από τα συνδικάτα, μίλησε στο «Ριζοσπάστη» ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
***
-- Γιατί είναι αναγκαίο να ενισχύσουν οι εργαζόμενοι και οικονομικά το ΠΑΜΕ, παρά τα «στενά» οικονομικά τους;
-- Το ΠΑΜΕ δεν έχει άλλους πόρους. Το «κεφάλαιό» του είναι οι θέσεις του, η δράση του. Προϋπόθεση και όρος δράσης του ΠΑΜΕ είναι η οικονομική του ενίσχυση. Στηρίζεται στους εργαζόμενους, σ' αυτούς που έρχεται σε επαφή κάθε μέρα στον αγώνα, στις παρεμβάσεις του, στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί τους.
Στηρίζεται στα εργατικά σωματεία, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα, στους συνδυασμούς, στις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις Επιτροπές στις συνοικίες, τις εργατογειτονιές. Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα. Η οικονομική ενίσχυση και η οικονομική του αυτοτέλεια δυναμώνει το ταξικό εργατικό κίνημα, δίνει ένα ακόμη γερό χτύπημα στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής.

Για να μπορέσει το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ταξικής πάλης, της οργάνωσης των αγώνων, απαιτούνται αυξημένα οικονομικά μέσα. Χρειάζεται λοιπόν ο καθένας να έχει τη δική του συμβολή. Είναι μια πολιτική μάχη που πρέπει να την δώσουν όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οργανωμένα και με σχέδιο. Η μη ύπαρξη οικονομικών βάζει εμπόδια στις προσπάθειές μας.
-- Πώς οργανώνεται η οικονομική εξόρμηση και τι μέτρα παίρνει η Εκτελεστική Γραμματεία και τα Συνδικάτα για την επιτυχία της;
-- Παίρνουμε σοβαρά υπόψη ότι η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων δυσκολεύει και συνεχώς μπαίνουν μεγαλύτερα εμπόδια. Επόμενα, χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Χρειάζεται να οργανωθεί καλά η συζήτηση στις τοπικές Γραμματείες, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς. Να γίνει καλή αξιοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, των συγκεντρώσεων, των συσκέψεων.
Χρειάζεται με επιμονή, αποφασιστικότητα, καλή οργάνωση και με σχέδιο να απευθυνθούμε παντού. Η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, ο κάθε συνδικαλιστής, η κάθε Επιτροπή Αγώνα να πάρει την ευθύνη να οργανώσει τη δουλειά, βάζοντας στη μάχη όλες τις δυνάμεις, όλες τις εφεδρείες.
Για να έχει επιτυχία η εξόρμηση, πρέπει να χρεωθούν με λαχνούς όλοι οι συνδικαλιστές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ, δραστήριοι εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στους κλάδους, στα εργοστάσια, αλλά και άνεργοι. Ερχόμαστε και με αυτόν τον τρόπο σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους, συζητάμε μαζί τους την ανάγκη να δυναμώσει το ΠΑΜΕ για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι ένας: Να μην επιστραφεί ούτε ένας λαχνός.
Στα πρακτικά μέτρα που παίρνουμε είναι η δημιουργία αφίσας για τους χώρους δουλειάς και σποτ για το ραδιόφωνο, που θα προπαγανδίζουν την εξόρμηση. Στην επιτυχία της μπορεί να συμβάλει και η μεγάλη συναυλία που οργανώνει το ΠΑΜΕ για το διεθνές εργατικό τραγούδι στις 26 Απρίλη, αλλά και θεατρική παράσταση με το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου». Τέλος, σχεδιάζουμε την έκδοση CD με εργατικά τραγούδια απ' όλο τον κόσμο.
-- Τι προσδοκά το ΠΑΜΕ από τους εργαζόμενους σε σχέση με την εξόρμηση;
-- Το κύρος του ΠΑΜΕ μέσα στην εργατική τάξη είναι ανεβασμένο και είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν. Το ΠΑΜΕ από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει και να συντονίσει τις προσπάθειες της εργατικής τάξης, των εργατικών σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων, για να αντιμετωπιστεί η επίθεση του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Το άνοιγμα που έχει κάνει το ΠΑΜΕ, η οργάνωση μεγάλων απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, η πραγματοποίηση πολύμορφων εκδηλώσεων για όλα τα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, έχουν καταγράψει το ΠΑΜΕ ως μια δύναμη που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για την οργάνωσή τους, για τη συσπείρωση δυνάμεων για την απαλλαγή τους από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ευθύνες που έχουμε αναλάβει, μπροστά και στις νέες εξελίξεις. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των χιλιάδων εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, νέων εργαζομένων, μεταναστών, που διαπιστώνουν τη σημασία της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος, και προσδοκούν περισσότερα από αυτό. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να ενισχυθεί και οικονομικά το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου