Σελίδες

Translate

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Ναυτιλιακών Τουριστικών Υπαλλήλων για την ΝΕΛ



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία την Τετάρτη 11 Μάρτη στις 10.30 π.μ.
στην πλατεία Τερψιθέας στον «Οίκο Ναύτου»
Η απλήρωτη εργασία, η παγιωμένη πλέον καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων για μήνες παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στον κλάδο μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνάδελφοι μας στα γραφεία, όσο και τα πληρώματα στα πλοία, της ΝΕΛ που μένουν απλήρωτοι για μήνες μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν οι ίδιοι και η οικογένεια τους.
 Σε αυτή την οδυνηρή για τους εργαζόμενους κατάσταση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μεγάλη σαφήνεια δήλωσε μέσω του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας ότι «Δεν υπάρχει λύση. Είναι αδιέξοδο».
Δεν χωράει καμιά αναμονή – καμία αυταπάτη ότι κάτι θα αλλάξει προς το συμφέρον μας
Στις παρεμβάσεις των ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ) για να δοθεί λύση άμεσα, ο εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης κάλυπτε με προφάσεις τις ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζοντας την κοροϊδία προς τους απλήρωτους εργαζόμενους ακριβώς όπως και ο προκάτοχος του. 
Αυτή είναι η ανταγωνιστικότητα που διαπραγματεύονταν μέχρι χθες με την Τρόικα και με τους θεσμούς σήμερα,
αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ που πιστά ακολουθεί και η νέα κυβέρνηση. Αυτά τα προνόμια, οι φοροαπαλλαγές, οι επιδοτήσεις στους εφοπλιστές έχουν οδηγήσει στις απολύσεις στην ακτοπλοΐα, στην αύξηση της ανεργίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην εγκατάλειψη των κατοίκων των νησιών.

Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση
Απαιτούμε από την πλειοψηφούσα παράταξη(ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ) στη διοίκηση του ΠΑΣΕΝΤ να πάρει μέτρα τώρα και να παρέμβει ώστε να δοθεί άμεση λύση, για την καταπολέμηση της απλήρωτης εργασίας, την υπεράσπιση των συγκροτημένων δικαιωμάτων, την υπογραφή  ΣΣΕ.
Απευθύνουμε με τη σειρά μας, κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ναυτιλίας και του Τουρισμού να συμμετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση την Τετάρτη, να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών στον κλάδο.
Διεκδικούμε:

  • Να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένοι μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.
  • Υπογραφή & εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους στην Ακτοπλοΐα στα επίπεδα του 2009.
  • Κατάργηση των μνημονίων, του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Νόμου 2932/2001 για την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και γενικότερα των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφοράς της χώρας.
  • Σύγχρονες - ασφαλείς - φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απρόσκοπτη, τακτική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και δια-νησιωτική σύνδεση για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%. Αποκλειστικά δημόσια ασφαλή ακτοπλοΐα, λιμάνια και ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού.

                                    Πειραιάς, 09/03/2015